Најмлађи кајакаши „Tarkett“-a прваци државе

Бачка Паланка била домаћин Првенства Србије у мини кајаку

Извор: ККК "Tarkett"

Бачка Паланка била је домаћин Првенства Србије у мини кајаку, које је уједно било и последње такмичење у овој сезони за кајакаше овог узраста. На Тиквари је 12.08. учешће узело 22 клуба, са укупно 240 такмичара. Најмлађи кајакаши „Tarkett“-а одбранили су титулу првака државе освојивши укупно 13 медаља, од чега 2 златне, 4 сребрне и 7 бронзаних.


Када говоримо о најмлађем узрасту, дечацима и девојчицама рођеним 2014. и 2015. године најуспешнији су били Карановић Маша и Стевић Урош. Карановић Маша је у трци мини једноседа на деоници од 1000м освојила сребрно одличје, док је другу медаљу, бронзану, освојила у мини двоседу на 500м са својом сестром Перишић Јеленом.

Још једну бронзану медаљу у тркама девојчица освојио је женски четверац у саставу Перишић Теодора – Перишић Јелена – Тртић Тара – Карановић Мила. Урош Стевић довеслао је до бронзаног одличја у трци мини једноседа на деоници од 500м. Мини четверац у саставу Бељански Никола – Бељански Лука – Вјештица Вељко – Стевић Урош био је убедљив на деоници од 500м и окитио се златним одличјем.

У конкуренцији дечака и девојчица рођених 2013. године, најуспешнији је био Вјештица Вељко, Вељко је златну медаљу освојио у горе поменутом четверцу, док је можда и најузбудљивија трка у овом годишту била трка мини двоседа на деоници од 500м, где је у самом финишу двосед Вјештица Вељко – Карановић Лука прошао као другопласиран циљну линију и освојио сребрно одличје.

Ни код дечака и девојчица рођених 2012. године медаље нису изостале, па је у овом узрасту најуспешнија била Станчевић Ања. Ања је трку у једноседу завршила као трећепласирана и окитила се бронзаном медаљом. Још једну бронзану медаљу освојила је у трци мини двоседа са Мишков Тијаном. Сребрна медаља отишла је у руке Роквић Теодора и Стевић Немање у трци двоседа на 500м.

У најстаријем узрасту, код дечака и девојчица рођених 2011. године освојене су још 4 медаље. Када је реч о трци двоседа Новак Стефан и Миливојевић Ненад, одвеслали су фантастичну трку и окитили се сребрним одличјем, док је четверац у саставу Стојаковић Лазар – Миливојевић Ненад – Томић Лазар – Драгојловић Миош циљну линију прешао као трећи и окитио се бронзаним одличјем. У конкуренцији девојчица двосед у саставу Вјештица Вања- Стојадиновић Теодора такође је освојо бронзану медаљу, док је мини четверац у саставу Вјештица Вања- Стојадиновић Теодора – Иванковић Марија- Кнежевић Софија био убедљив и кући отишао са златном медаљом. Овој генерацији је ово било уједно и последње такмичење у мини кајаку, тако да су се фантастичним тркама и освојеним медаљама опростили од мини кајака.

Све горе наведене медаље, као и сјајан труд и успех других такмичара који можда нису освојили медаљу, али су својим веслањем допринели освајању бодова за свој клуб, кајак клуб „Tarkett“ нашао се на самом врху табеле и са освојених укупно 318 бодова одбранио титулу Првака државе! На другом месту са 292, 5 бода нашао се „Тисин цвет“ из Сенте, док је трће место освојио „Дунав“ из Бездана.

Такође, произвођач чамаца из Мађарске „Капе-спорт“ учинио је диван гест и одлучио да поклони један мини кајак најуспешијем клубу на овом првенству, тако да су кајакаши „Tarkett“-а поред пехара освојили и овај чамац.

Најмалђи кајакаши „Tarkett“-а су у овој сезони освојили укупно 65 медаља, и три пехара, и однели титулу победника Мини кајак лиге Србије, постали Прваци Војводине као и Прваци државе. Честитамо!

Такмичари који су допринели освајању титула: Новак Стефан, Миливојевић Ненад, Стојаковић Лазар, Томић Лазар, Радовановић Милош, Драгојловић Милош, Стојисављевић Милутин, Кричковић Лазар, Вјештица Вања. Иванковић Марија, Стојадиновић Теодора, Кнежевић Софија, Ђилас Милка, Роквић Теодор, Стевић Немања, Суботић Лазар, Радоја Вукашин, Радовановић Филип, Маринковић Филип, Тривуновић Лука, Калајић Лана, Мишков Тијана, Станчевић Ања, Сребро Нина, Грбић Бојана, Бељански Никола, Карановић Лука, Вјештица Вељко, Маринковић Стефан, Брујић Матијас, Мучибабић Никола, Перишић Теодора, Стевић Урош, Дукић Петар, Дукић Лука, Рајковић Немања, Недељков Алекса, Перишић Јелена, Валентик Анастасија, Тртић Тара, Бељански Лука, Томић Милан, Шешум Матија, Стошић Лазар, Карановић Маша и Карановић Мила.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here