Селектор Мирослав Родић: Биће резова за наредну годину

Наш суграђанин и селектор Кајакашке репрезентације Србије о протеклој сезони

406

Наша репрезентација се из Сегедина вратила са две медаље. Од 2019. на последња три шампионата (2019. у Пловдиву, 2021. у Монтемору), рачунајући и ово у Сегедину, је управо број медаља (две) које смо освајали. Ипак чини се да се у Мађарској та бројка могла надмашити.


„Као човек из струке, сматрам да смо могли боље да прођемо“, утисак је селектора Мирослава Родића. „Имали смо неколико зрелих посада за одличја, ту мислим пре свега на Дуњу Станојев, па посаду Бацељ, Станојев. Очекивао сам и бољи резултат од четверца који је био сребрни на ЕП-у. Хајде да кажем да ту имам и разумевања. И било је тешко да се увеславају две посаде у размаку од две недеље гледајући ЕП у Минхену и СП у Сегедину. Морала се темпирати форма за два велика такмичења. Мало је тешко то извести“.

Селектор додаје да има и посада које су је разочарале

„Од Марије Достанић да искрено признам, нисам ништа ни очекивао. Целе сезоне весла катастрофално. Није добро одрадила посао. Разочаран сам. И њено понашање је проблематично. Мораћемо да видимо шта ћемо са њом у наредном периоду. Ја да сам на њеном месту бих се запитао шта и како даље са каријером која је кренуло низбрдо“, оштар је селектор према нашој најбољој сениорки која није била на нивоу који се од ње очекивао ове године.

Има и оних који су пријатно изненадили

„Од наших јуниора у четверцу нисмо могли нешто више да очекујемо од резултата који су остварили. Нису разочарали. Јуниорски двосед на 1000м је пријатно изненадио као и Каталин Гере. Мала је фантастично одрадила задатак. Имали смо и добар микс код јуниора“, анализира учинак у Сегедину селектор.

Сезона се приводи крају, какви су утисци?

„Што се тиче сениорског састава нисмо направили никакав помак. Нисам задовољан. Код млађих имамо помаке и одатле треба да кренемо“, напомиње Родић и додаје: „На ЕП у Минхену смо морали ограничити број трка по спортисти. Четверац је реално међу пет – шест у Европи. Двосед на 500м који сам тренирао је морао направити бољи резултат. На жалост нисмо успели. Остаје за анализу. Има много фактора који су на то утицали“.

Планови за наредну сезону?

„Следећа сезона нам је јако битна. Имамо квалификације за одлазак на ОИ у Паризу. Имамо повратника у тим Милицу Новаковић. Јуниорка Станојев нам прелази у млађе сениорке. Морамо формирати групу од девојака које имамо на располагању, да видимо које су нам дисциплине ударне за следећу годину. Што се тиче мушкараца под хитно морамо да одржимо састанак струке. У лице свима треба рећи какви су могући проблеми са којим се суочавамо. Имали смо несугласица током сезоне, цела екипа није радила за репрезентацију, више су радили за себе, и тренери и такмичари. Направили смо једну лошу атмосферу у екипи која је кренула од тренера и пренела се на такмичаре што није добро. Наша два – три најстарија такмичара попут Холепрта, Новаковића и Зорића имају малтене набоље резултате. То није добро и не обећава. Резова ће бити сигурно. Морамо подмладити екипу. Ослонац мора да буде на млађим такмичарима и морамо радити на дуге стазе. Не можемо за годину дана да решимо све проблеме, морамо радити постепено и решавати проблем по проблем“, закључио је селектор.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here