„Tarkett“ првак државе у мини кајаку

Успешна такмичарска сезона мини кајакаша

1023
Фото: ККК "Tarkett"

Након освојене титуле првака Војводине претходног викенда у Апатину и освојене Мини лиге Србије,  мини кајакаши „Tarkett“-a окитили су се и титулом екипног првака Србије!


На овај начин су заокружили 2022. годину освојивши све три титуле.

У Бачкој Паланци, у суботу (13.08.) одржано је Првенство Србије у мини кајаку. Иако је дан био кишовит и хладан такмичење је одржано по плану. Учествовало је 25 клубова и 245 такмичара.

Кајакаши „Tarkett“-а освојили су укупно 5 медаља.  Златну медаљу и титулу првака државе освојио је двосед  Никола Бељански и Урош Стевић у категорији дечака 2013.годиште.

Бронзану медаљу освојио је двосед у категорији дечака 2012. годиште у саставу Теодор Роквић и Суботић Лазар.  Бронза је припала и двоседу дечака 2011. годиште у саставу Новак Стефан – Стојаковић Лазар.

У категорији једноседа на 1000 м за најмлађе дечаке рођене 2013. године Никола Бељански је довеслао до титуле вицешампиона Србије и освојио сребрну медаљу.  Суботић Лазар-Вукашин Радоја-Филип Радовановић-Филип Маринковић освојили су сребрну медаљу у трци четвераца за дечаке родјене 2012/13. године.

У свим осталим тркама такмичари „Tarkett“-а нису успели да довеслају до медаље, али су много допринели освајању титуле екипног првака и свако дете је дало свој допринос.  Било је доста четвртих, петих места која су у тркама где је стартовало 20 и више такмичара доносила доста бодова.

Овим такмичењем стављена је тачка на  више него успешну такмичарску сезону мини кајакаша.

Деца која су учествовала у такмичењима ове сезоне: Вељко Вранац, Урош Стевић,  Мучибабић Никола, Кецман Михаило, Никола Бељански, Марија Жижић, Немања Стевић, Филип Радовановиц, Филип Маринковић, Вукашин Радоја, Суботић Лазар,  Роквић Теодор, Парабуцки Ненад, Станчевић Ања, Калајић Лана, Мишков Тијана, Јакшић Никола, Бјелош Страхиња, Миливојевић Ненад, Томић Лазар, Стојаковић Лазар, Новак Стефан, Бацељ Стефан, Милош Радовановић, Никола Матковић, Милутин Стојисављевић, Софија Кнежевић, Вања Вјештица, Марија Иванковић, Теодора Стојадиновић,  Елена Фрази, Милка Ђилас, Његош Кнежевић, Душан Пилиповић, Александар Зорић, Милан Драгосављевић, Божин Лазар, Франка Давид, Никола Карановић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here