Две победе и два пораза за КК „Феникс“

Кошарка

Фото: Getty images

Кадети КК Феникса, 2008. годиште, дочекали су екипу КК „Спартак“ из Суботице. Гости су једина непоражена екипа у овој конкуренцији.


Феникс је одлично почео овај меч, играли су веома концетрисано и ангажовано па је самим тим и резултат био на страни домаћина. Гости користе неколико промашених зицера и ипак први период завршавају са вођством од 18:22.

Други део је донео такође одличну утакмицу, Феникс је успевао да успори госте и мало по мало окрећу резултат на своју страну па на полувреме одлазе са предношћу од 40:39. Играчи Феникса су одиграли сигурно најбоље полувреме у току досадашњег такмичења. Гости су у наставку ушли одлучни да покажу да су ипак боља екипа, и то су на самом почетку наставка и показали.

Веома агресивном одбраном су долазили до лаких поена. Праве серију од 0:17, и решавају ову утакмицу, која се на крају завршава заслуженом победом гостију од 76:100.

Пионири 2009. годиште су дочекали екипу КК „Крис Крос“ из Панчева. Одличан почетак домаћина, велика агресивност је донела и резултат па су већ на самом старту повели са 25:13. Гости су се у другом периоду адаптирали на такву игру домаћина и веома лако су долазили до поена па су успели да смање предност на 44:40. Одмах на старту трећег периода Феникс поново ствара двоцифрену предност, али исто тако својим грешкама враћа противника у борбу за победу. Ипак, Феникс игра веома надахнуто у нападу и поново води са десет поена предности 74:64. У последњем периоду предност расте и до четрнаест поена. У самој завршници гости смањују ову предност, али не успевају да угрозе победу Феникса од 95:87.

Млађи пионири 2010. годиште су угостили екипу КК „НС баскет“ из Новог Сада. Ова екипа је у овом мечу наступила веома ослабљена, јер због болести и повреда није могло да игра неколико играча. Гости су од самог почетка користили своје предности и повели су са 9:22. У наставку су играчи Феникса играли боље, али то није било довољно па гости сасвим заслужено побеђују са 53:79.

Млађи пионири 2011. годиште су гостовали у Сивцу, истоименој екипи. Феникс као лидер у овом такмичењу није допустио да се домаћини надају ничем другом осим убедљивог пораза. Тако је и било па је Феникс победио са 75:19.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here