Херцеговац полако склапа мозаик за наредну сезону

Продужени уговори са још шест играча

После довођења првог играчког појачања Милоша Димића и повратника у гајдобранске редове плеја Матеје Тодорића, те договора о наставку сарадње са тренером Милошем Лубурићем, агилна управа КК „Херцеговац“ је продужила уговоре са још шест играча.


Капитен клуба из Гајдобре Предраг Радовановић ће наредне сезоне шесту годину заредом носити дрес „Херцеговца“. У питању је играч који је у протекле две године у Другој лиги био најбољи скакач. Прошле сезоне је Радовановић био један од најбољих играча „Херцеговца“, а бележио је у просеку 12 поена и 8,6 скокова по мечу.

Уговор је продужен и са Драганом Марићем, који игра на позицији центра и који је прошле сезоне изнео велики терет под кошевима. Са просечним учинком од 12 поена, 6,4 скока и 2,3 асистенције, Марић је израстао у једног од најбољих центара у Другој лиги.

Најбољи шутер у екипи „Херцеговца“ Алекса Зарић ће и наредне сезоне носити дрес гајдобранског клуба. Поред тога што је добар у нападачком смислу, Зарић је и веома поуздан одбрамбени играч, а прошле сезоне је у просеку бележио 8,2 поена и 4 скока по мечу уз добар проценат шута за три поена од 40 одсто.

Дрес „Херцеговца“ ће и у наредној сезони носити млади Ранко Кумовић (2002), кошаркаш који је буквално експлодирао у другом делу прошле сезоне. Клуб је продужио уговор и са миљеником гајдобранске публике Ристом Дангубићем (2002) од кога се очекује потпуна играчка афирмација и много већи допринос резултатима „Херцеговца“. У гајдобранском клубу ће наредне сезоне играти и Огњен Кнежић (2003) који је показао да се на њега може озбиљно рачунати.

– Остало нам је да обавимо разговоре са искусним Владимиром Ивељом и младим Алексом Младеновићем, док је клуб напустио Јован Антић који је прешао у „Словен“ из Руме, рекао је председник КК „Херцеговац“ Стојан Дангубић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here