КК Феникс остварио две победе

Генерације 2009. и 2010.

Генерација Феникса 2009. је дочекала екипу КК „ Јокер“ из Сомбора. Утакмица је почела са неколико промашаја на обе стране, али после уводних пар минута, Феникс преузима контролу над утакмицом и добром игром прави разлику од 22:13, која је могла да буде и већа, да нису промашили неколико чистих зицера.


И у другом делу Феникс игра одлично у нападу и постиже лагано своје поене, па иако играју слабије у одбрани него у првом делу, успевају да повећају разлику на 44:31. После полувремена, гости успевају да брзо повежу неколико поена, али домаћини брзо узвраћају и поново повећавају разлику на 66:48, што је уједно и била највећа предност током утакмице.

У последњем периоду гости су заиграли агресивније и користили су ситуацију што су неки играчи Феникса морали да напусте игру због пет фаулова. Из минута у минут су смањивали разлику. Утакмицу су увели у неизвестан ток, али ипак су играчи Феникса издржали притисак и успели да победе у овом мечу са 83:78.

Генерација 2010. је дочекала екипу КК „Кадет“ из Новог Сада. На самом старту су играчи Феникса одличном одбраном, у којој нису гостима дозволили четири минута да поентирају, направили разлику од 15:7. Са таквом игром су наставили и у другом делу, одличном одбраном и сигурним нападом су повећали предност на 33:13. У наставку је и екипа гостију појачала игру у одбрани па су се кошеви постизали тешко. Феникс је одржавао предност која је на крају овог периода износила 40:20. Феникс је у последњем периоду рутински привео утакмицу крају и заслужено славио победу са 53:28.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here