Млађи пионири КК „Феникс“ постигли велики успех

Пласирали се међу шест најбољих екипа у такмичењу

599

Протеклог викенда одигране су кошаркашке утакмице у оквиру Кошаркашког савеза Војводине.


Млађи пионири 2009. годиште и млађи су постигли велики успех пласиравши се међу шест најбољих екипа у такмичењу КСВ. Имали су тежак распоред у првој рунди такмичења, заузели су друго место и тако прошли у другу фазу такмичења. У тој фази су имали шест утакмица и свих шест су победили и тако се пласирали у трећи круг
такмичења. У последња три дана су одиграли две утакмице.

Прво су гостовали екипи КК “Јокер“ у Сомбору. Утакмица која је била јако битна за Феникс, али не и за домаћина, довела је до тога да Феникс мало стегнуто почне ову утакмицу, иако су квалитетнији од свог противника. Тек половином првог дела почињу да се дају поени и до краја првог дела Феникс води са 11:4. У другом периоду наставља се растрзана игра Феникса, што домаћини користе и не дозвољавају да се разлика много увећа тек на 20:11. У трећем периоду Феникс успева одбраном да контролише ритам и разлику коју увећава на 29:15. У последњем период су сви играчи добили прилику да се покажу, па је резултат на крају овог меча гласио 44:29.

Ово је била само увертира за одлучујућу утакмицу против КК “Спартак“, јер победник овог меча остварује пласман на завршни турнир. Важност утакмице довела је до тога да у сали ССШ „Др Радивој Увалић“ у Бачкој Паланци, трибине после дужег времена буду пуне. Од самог почетка се играло веома агресивно у одбрани, кошеви су се постизали веома тешко, ипак Феникс је стеко минималну предност и ту предност је одржавао до краја првог дела 14:13. У другом периоду играчи Спартака боље почињу и брзо праве разлику од четири поена, коју су домаћини неколико пута смањили, али ипак гости на полувремену воде са 22:26. Трећи период је преломио ову утакмицу. Феникс игра одличну одбрану и из такве одбране је прорадио и напад. Одиграно је неколико контра напада па је разлика врло брзо прешла на страну Феникса који на крају овог дела води са 41:32. Већ на почетку последњег дела Феникс постиже две тројке па разлика расте на максималних седамнаест поена предности. У том моменту долази до мале опуштености и гости успевају да смање предност на десет поена, али је то било највише што су урадили и Феникс сасвим заслужено побеђује са 57:44 и тиме оверава пласман на завршни турнир.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here