Након финала Купа, Херцеговац у продужецима сломио и Железничар из Чачка

Херцеговац - Железничар 109:106

ГАЈДОБРА – У недељу (21.01.), у оквиру 17. кола Друге лиге Србије кошаркаши Херцеговца угостили су екипу Железничара из Чачка.

Након финалне утакмице Купа Србије коју су Гајдобрани добили у продужетку против екипе „Чачак 94 Quantox“ и тиме остварили највећи успех у историји клуба, навијачи Херцеговца су присуствовали још једној драматичној завршници утакмице.

Херцеговац – Железничар 109:106
(21:17, 25:25, 17:17, 30:34, 16:13)

Најтеже је после велике и захтевне утакмице коју су кошаркаши Херцеговца одиграли у среду, у финалу Купа Србије, одморити и опоравити тим за нове изазове. Иако је Железничар у Гајдобру стигао са бледим скором од седам победа и девет пораза, показали су се као чврст орах. Успели су да у последњој четвртини стигну предност домаћина и одведу још једну утакмицу Херцеговца у продужетак. Домаћин је ипак, по ко зна који пут ове сезоне, смогао снаге и продужетак одвео у своју корист.

Херцеговац су на овој утакмици предводили одлични Гаћеша који је убацио 30 поена и Тодорић са 27 поена. У екипи Железничара истакли су се Марић (26) и Раковић са 25 поена. Херцеговац се налази на деоби 4. места друголигашког каравана са скором 12-5 док је Железничар 11. са скором 7 победа и 10 пораза.

Херцеговац ће наредну лигашку утакмицу одиграти у Лозници против истоимене екипе у суботу, 27. јануара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here