Победе младих пионира Феникса у обе селекције

Млађи пионири (2010) су одиграли последње коло против екипе КК „Врбас“. Феникс се потрудио да у овој утакмици покаже добру форму из другог дела такмичења и у томе је успео.


Утакмица је у првом делу била веома динамична и неизвесна, екипе су се смањивале у водству али ипак Феникс после првог дела има минималну предност од 12:11. Наставак утакмице и исти однос снага, игра се кош за кош па је резултат на полувремену 23:21. У трећем периоду Феникс је заиграо много чвршће и агресивније у одбрани и то се показало на резултату. У веома кратком времену је направљена разлика од преко десет поена 39:27. Сигурном и добром игром су задржали предност до краја овог дела. У последњем делу се поново играло кош за кош. Играчи Феникса су контролисали игру и резултат, па су заслужено победили са 45:35 и са овом победом су завршили такмичење на четвртом месту.

Пионири (2009) су последњу утакмицу у сезони одиграли у Гајдобри против екипе КК “Херцеговац“. Утакмицу је боље отворио Феникс и већ после пар минута су играчи Феникса направили предност. Контролисали су одбрану и скок па су сигурним нападима изградили предност од 23:14. Одмах на почетку другог дела домаћини успевају да искористе неопрезност гостију и са неколико скокова у нападу смањују предност на 36:31. У трећем периоду домаћини у неколико наврата успевају да самње предност и на четири поена али су увек играчи Феникса имали одговор, па је овај период завршен нерешено. Феникс је остао у предности од 50:45. На самом старту последњег периода Феникс користи све своје предности, подиже разлику и избегава неизвесну завршницу. На крају заслужено побеђују са 68:53.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here