Шест такмичарских екипа у новој кошаркашкој сезони

КК Феникс

Извор: КК Феникс

КК „Феникс“ је за сезону 2023/24. у такмичење КСВ пријавио шест такмичарских селекција. Кадете 2008. годиште, пионире 2009. годиште, пионире 2010. годиште, млађе пионире 2011. годиште, млађе пионире 2012. годиште и минибаскет 2014-15. годиште.


Првог викенда су наступиле четири селекције. Прво су играли пионири 2009. Они су гостовали у Бачкој Тополи. Увек прва званична утакмица представља мало више оптеређења, тако је било и овог пута.

Феникс је стратовао мало боље и концентрисаније, али су домаћини сво време држали прикључак. Ипак Феникс после првог дела води са 20:15. Домаћини боље крећу у други период и успевају да изједначе резултат, али Феникс поново успева да поправи игру па се самим тим и предност враћа на страну Феникса и до полувремена повећавају предност на 45:31.

Поново домаћини имају бољи почетак периода и успевају да смање предност, али је то било кратког даха. Феникс врло брзо враћа разлику и опвај део се завршава резултатом 63:63. У последњем периоду гостујући играчи контролишу ритам утакмице и успевају да повећају предност на коначних 83:63.

Другу утакмицу су играли млађи пионири 2011. Они су гостовали у Врбасу. Екипа која је претходне две године доминирала у такмичењу и за сад је без пораза, била је фаворит и у овом мечу. И то је оправдала.

Од самог почетка Феникс добром игром ствара предност и контролише резултат, па први део завршава са предношћу од 15:8. И у другом периоду се игра исто, играчи гостију контролишу и игру и самим тим и резултат који на крају полувремена гласи 31:14. Наставак доноси потпуну контролу Феникса и повећавање предности до великих 48:24. Тек у последњем периоду долази до мањег опуштања и домаћини успевају да смање предност на коначних 61:45.

Трећу утакмицу су играли пионири 2010. годиште. Они су дочекали екипу КК „Врбас“. Сусрет две подједнаке екипе је протекао у великој борби и неизвесној утакмици. Ову утакмицу су боље почели играчи домаће екипе. После првог периода су водили са 20:11. Гости су боље заиграли у другом периоду и успевају да смање предност на само поен заостатка 27:26. У трећем делу Феникс поново боље игра и повећава предност 48:40 али се гости нису предавали и у последња два минута се улази са нерешеним резултатом.

Феникс је успевао да поведе, али су гости увек успевали да изједначе. На пет секунди до краја Феникс има два слободна бацања од којих успева да искористи једно и побеђују резултатом 58:57.

Последњу утакмицу су играли 2012-13. Они су такође дочекали екипу КК „Врбас“. У овој утакмици су гости од самог почетка показали да су бољи и победили су резултатом 69:14.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here