Последње провере пред такмичење у Првој лиги Србије

ОК Панонија Бачка Паланка

Првотимке са најмлађим одбојкашицама из Челарева. Фото: ОК Панонија

Панонке су одиграле две последње утакмице пред почекат сезоне. У петак (06.10.) је ЖОК Нови Сад био бољи резултатом 3:0, док је Панонија у суботу (07.10.) савладала екипу Voleystars 3:1.


Одбојкашки клуб Панонија покренуо је школу одбојке у Челареву, тим поводом одиграна је пријатељска утакмица, као последња провера пред почетак такмичења у Првој лиги Србије Банка Поштанска штедионица.

„Захваљујемо се ОШ Здравко Челар што су нам омогућили одигравање ове утакмице. Колико видим, одзив деце у Челареву је добар, а ово је прилика да деца виде уживо једну квалитетну утакмицу и тако и уче, а после и сами примењују на терену. Утакмицом против Voleystars-а завршили смо са припремним утакмицама. Остало нам је још неколико тренинга и прва утакмица пред нашом публиком против АС Батајнице, екипе која је прошле сезоне играла Супер лигу и то доста говори о њиховом квалитету. Одиграли смо доста утакмица, било је и добрих и лоших ствари, тежићемо да добре ствари задржимо, а лоше да поправимо колико можемо. Очекује нас тешка сезона из које ћемо много да учимо и напредујемо и на крају верујем да ћемо остварити наш циљ а то је да и следеће сезоне Панонија буде прволигаш. Позвао бих публику, децу родитеље пријатеље да у суботу у 19:00 дођу у халу Тиквара и помогну својим присуством овим младим девојкама“, изјавио је тренер Дарко Филипаш.

Волонтирање у ОК Панонија

Теодора Ерцег

У ОК Панонији је почела да волонтира Теодора Ерцег као физиотерапеут. Теодора је студент 3. године физиотерапије по пограму словеначких универзитета, за који је могуће аплицирати на ИЦЕПС-у.

Теодора волонтира већ око два месеца дана у клубу и резултати су већ веома значајни за одбојкашице.

„Теодора изузетно посвећено помаже свим нашим одбојкашицама које се жале на повреду, истегнуће или се просто консултују са њом. Само њено присуство на утакмицама и тренинзима даје сигурност нашим одбојкашицама. Нисмо у могућности да платимо професионалног физиотерапеута, па смо се одлучили на овај вид рада. Нашим одбојкашицама желимо да обезбедимо најбоље могуће услове, а колико видим девојке су презадовље Теодором и као особе и као физиотерапеута“, изјавио је председник клуба Стеван Николајевић.

„Својим досадашњим ангажманом у Панонији сам презадовољна, како колективом тако и професионално. Ту сам да се нађем на тренинзима, пре, током и после утакмица, да држимо под контролом раније или актуелне повреде, а по могућности и превентивно утичемо неким индивидуално циљаним вежбама. Опет, повреде се у спорту не могу избећи, али покушавамо урадити све што је могуће да што мање поремете идеје и планове за сезону која почиње. Због озбиљније повреде, недостаје Нина Убавић, али по њеном повратку уз редовни третман лекара и уз додатни програм који већ сад спремам за њу, настојимо да се што пре врати својој спремности. Лично сам задовољна досадашњим искуством, рекла бих и да су девојке мене прилично добро прихватиле за кратак период, а да нам још успешнија сарадња тек следи“, рекла је физиотерапеуткиња Теодора Ерцег.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here