Српски баскеташи освојили златну медаљу на Европском првенству

При резултату 20:20 Србија је имала напад за тријумф, који је искористио Стојачић и шутем за два поена донео ново злато српским баскеташима

165
Фото: FIBA

Репрезентација Србије у баскету 3×3 освојила је златну медаљу на Европском првенству у Јерусалиму јер је у финалној утакмици победила Литвнију резултатом 22:20.


У неизвесној утакмици, са пуно преокрета, тријумф шампионима Старог континента донео је Страхиња Стојачић, који је при резултату 20:20 преузео одговорност, шутирао за два поена и погодио кош.

До пете узастопне титуле шампиона Европе Србија је стигла у саставу Страхиња Стојачић, Марко Бранковић, Немања Бараћ и Стефан Којић, четворка којој је ово било прво заједничко велико такмичење.

Српски баскеташи су на почетку финалног дуела имали велики пех јер се после неколико секунди од почетка повредио Барач, који је остао у игри, али је очигледно трпео велике болове.

Литванци су то искористили и дошли до два поена предности на првом тајм-ауту (7:5), међутим, шампиони су са три узастопне двојке преокренули на 11:5.

Чинило се да ће у том тренутку резултатски преломити меч, али је захваљујући необичном судијском критеријум њихов ривал убацио седам везаних поена и тако поново дошао у вођство (12:11).

Упркос томе, било је очигледно да српски баскеташи играју веома добро па су до следећг тајм-аута стекла три поена предности (16:13), да би нешто касније Стојачић убацио двојку за највећу предност од пет поена (19:14).

При резултату 19:15 Којић је имао два слободна бацања и прилику да већ тада реши питање победника, али је промашио прво и тако дао прилику Литванцима да се врате у меч.

Они су то искористили, успели да дођу до поена заостатка (20:19), па чак су имали и напад за победу, али су успели само да поравнају резултат.

При резултату 20:20 Србија је имала напад за тријумф, који је искористио Стојачић и шутем за два поена донео ново злато српским баскеташима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here