Uspešni nastupi pionira i mlađih pionira

KK "Feniks" je proteklog vikenda nastupio sa samo dve selekcije

Proteklog vikenda dve selekcije KK „Feniks“ odigrale su svoje utakmice u okviru Košarkaškog saveza Vojvodine.


Mlađi pioniri 2010. i mlađi su igrali u Novom Sadu protiv ekipe KK „Kadet“. Prva utakmica je bila veoma neizvesna i na kraju su pobedu odneli igrači Feniksa. Vladala je velika neizvesnost tokom cele utakmice.

Dobre odbrane su se igrale u prvom delu meča sa veoma molim brojem poena. Malo bolje su se snašli domaćini i vodili su posle prvog dela sa 9:6. U drugom delu, Feniksova odbrana je ostala na istom nivou, ali se napad popravio. Bolje kretanje i brža dodavanja su dovela do toga da Feniks preokrene rezultat na 17:21.

U trećoj četvrtini domaćini igraju za nijansu bolje, ali ne uspevaju da izjednače i u poslednju četvrtinu Feniks ulazi sa prednošću od 28:31. Poslednji period je preslikan prvi sa dobrim odbranama, ali ovaj put je Feniks uspešniji i ponovo pobeđuje sa rezultatom 32:38.


Pioniri 2008. i mlađi su igrali na domaćem terenu protiv ekipe KK „Srbobran“ od koje su u prvom delu nespretno izgubili posle produžetka. To ih je u nastavku utakmice veoma motivisalo. Samo u prvih nekoliko minuta je utakmica bila ravnopravna, do rezultata 10:10. Posle toga, Feniks preuzima kontrolu utakmice, veoma agresivnom odbranom po celom terenu ne dozvoljava protivniku da organizuje napade i osvojenim loptama i brzim kontra napadima prave razliku od 23:15.

U nastavku još bolja igra u odbrani i još efikasnija u napadu dovodi do toga da je utakmica već na poluvremenu bila rešena, Feniks je imao prednost od 52:27. Drugo poluvreme, trener Feniksa je iskoristio da da šansu svim igračima, ali i pored toga rezultat nije trpeo i Fenis zasluženo pobeđuje sa 96:51.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here