Јована Зеленовић у ужем списку женске А репрезентације Србије

Јована је прва Бачкопаланчанка која ће играти у женској А репрезентацији Србије

938
Фото: ОК Панонија

Бачкопаланчка, Јована Зеленовић нашла се у ужем списку женске А репрезентације Србије за Лигу нација. Ово је велико признање за Бачкопаланчанку, као и за одбојкашки клуб Панонија из ког је она поникла. 


Женска сениорска репрезентација Србије почела је у понедељак (09.05.), припреме за IV Лигу нација 2022., која ће се одиграти од 31. маја до 17. јула. Женска сениорска репрезентација Србије, актуелни светски првак, вицешампион Европе и трећепласирана са Олимпијских игара у Токију, играће у Анкари, Бразилији и Калгарију. Данијеле Сантарели, први тренер сениорки Србије, на припреме је позвао од 30 које су биле у ширем списку, 23 играчице међу којима је и Јована Зеленовић.

– Позивом селектора у сениорску репрезентацију указана ми је велика част и велико признање за мој досадашњи труд. Узбуђена сам јер ћу се упознати, а и делити заједничке тренутке са мојим омиљеним играчицама и узорима. Пошто сам најмлађа у репрезентацији, потрудићу се да стекнем нова искуства, да послушам сваки савет како бих напредовала и као играчица и као особа. Срећна сам јер је мој сан почео да се остварује – рекла је Јована Зеленовић.

Јована Зеленовић има 18 година и једна је од најмлађих чланова репрезентације Србије. Одбојку је почела да тренира 2012. године у ОК Панонија у Бачкој Паланци. Са пиониркама Паноније је 2017. била друга у Србији, као и првакиња Војводине. Тренутно је Јована играчица ОК Јединство из Старе Пазове.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here