Анализа овогодишње сезоне триатлонца Огњена Стојановића из Челарева

Успешна сезона

Овогодишња сезона је за триатлонца Огњена Стојановића из Челарева била сезона учења, али и истовремене примене искуства. Као и у сваком спорту, саставни део су порази којих је било током године када је у питању Стојановић.


– Била је ово сезона са пуно рада, труда, ентузијазма и континуитета на високом нивоу, прича Огњен Стојановић и додаје: Осим мање повреде у децембру прошле године, која ми је одузела пар недеља трчања, као и стомачног вируса због кога сам пропустио дан тренинга у августу, није било никаквих непланираних пауза са
тренингом. Жуљ са Европског првенства у Минхену ми је пореметио недељу-две трчања, али сам то извукао на мишиће. Када све саберемо, сумирао бих ову сезону као успешну.

Пређимо у најкраћем на овогодишње резултате Огњена Стојановића на домаћој и интернационалној сцени. Био је други нa државном првенству у полумаратону у Крушевцу, двадесет трећи на „Challenge Salou“, а на „No limits triathlon Montenegro“ у Подгорици освајач другог места. Био је четврти на Challenge Malta, као и на уличној трци у Петровцу на Млави и на „Ironman 70,3“ у Варшави, док је био освајач златне медаље на „Tiranathlon“ у албанској престоници.

На Трци пријатељства у Кули је заузео треће место, на државном првенству у хронометру је био шести, док је на Challenge Vansbro освојио друго место. На Европском првенству у Минхену је био четрдесет други, десето место је заузео на Светском првенству у акватлону у Саморину у Словачкој, а на аустријском триатлону четврти.

Био је први на Балканском првенству у Загребу и трци „11 Три Београд“, четвртопласирани на „Ironman 70,3“ у Венецији, а на Светском првенству у Сент Џорџу на „Ironman 70,3“ је заузео тридесет треће место.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here