Deset medalja za KBS Dinamik

Najuspešnija sezona do sad

Фото: КБС Динамик

U organizaciji Kluba borilačkih sportova „DINAMIK“ iz Bačke Palanke i Džiu džicu saveza Srbije, u nedelju (04.07.) u sportskoj hali „Tikvara“, u maloj sali, održan je Međunarodni turnir „Srbija OPEN 2021“ u džiu džicu sportu.


Na takmičenju je učestvovalo oko 200 takmičara svih uzrasnih kategorija iz 16 klubova iz Srbije, klubovi iz regiona nisu mogli doći zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Takmičenje se odvijalo bez prisustva publike, poštujući sve donete epidemiološke mere. U salu, na borilišta su ulazili takmičari po uzrasnim kategorijama i čim bi završili borbe izlazili su van sale.

Takmičari KBS DINAMIK su uspeli da osvoje 10 medalja.

Danica Gašparovski je osvojila drugu zlatnu medalju ove godine i tako potvrdila da je najbolja u Srbiji u kategoriji juniorki.

Dragana Ognjanović je osvojila zlatnu medalju u kategoriji poletarki. Srebrne medalje su osvojili Bratislav Čelik, koji je izgubio u finalu za jedan poen, Nikola Cesnak i Sofija Karanović.

Bronzane medalje su osvojili Aleksandar Miškov, kome je ovo druga bronza ove godine u kategoriji seniora, Lena Gašparovski, Aleksandar Terzić, Jovan Papić i Marko Lakić.

Ova takmičarska sezona je bila najuspešnija za klub borilačkih sportova „Dinamik“ od njegovog formiranja, 2012. godine.

Osvojili su ukupno 25 medalja na nacionalnim takmičenjima ove sezone.

Na Kupu Srbije u Zrenjaninu 8 medalja, od toga 2 zlatne, na prvenstvu Srbije u Loznici 7 medalja, gde je KBS Dinamik uspeo da dobije i dva državna prvaka u nižim kategorijama – Danicu Gašparovski i Aleksandra Terzića kao i juniorskog vicešampiona i prvu seniorsku medalju koju je osvojio Aleksandar Miškov na Međunarodnom turniru „Srbija OPEN“, koji je klub organizovao u saradnji sa Džiu džicu savezom Srbije, u aprilu u Bačkoj Palanci. Tada su osvojili 10 medalja, od toga 2 zlatne.

Na reprezentativne pripreme u kamp, koji će se održati početkom avgusta u Apatinu, pozvano je 7 takmičara iz bačkopalanačkog kluba koji će se boriti da uđu u uži izbor za nastupe na takmičenjima u inostranstvu i trener Uroš Drndarski.

„Sve ovo ukazuje da je metod rada sa decom u klubu odličan i daje odlične rezultate. Takmičarsku sezonu smo zaključili polaganjem za niže učeničke pojaseve žuti, oranž i zeleni, a nakon letnje pauze će biti organizovano i polaganje za plave i braon pojaseve.
Nadamo se da nam pandemija neće pokvariti planove ove godine, kao sto je to bio slučaj prošle i da ćemo uspeti da izađemo na jesen na međunarodnu scenu, što bi bio još jedan veliki uspeh za KBS „Dinamik“, kažu iz ovog bačkopalanačkog kluba.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here