Спектакуларни Ђоковић у четвртфиналу! Ноле – Манарино 18:3

Невероватни Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Аустралијан Опена уз само три изгубљена гема против 19. играча света Адриана Манарина.

168
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 21: Novak Djokovic of Serbia celebrates match point in their round four singles match against Adrian Mannarino of France during the 2024 Australian Open at Melbourne Park on January 21, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Daniel Pockett/Getty Images)

Први тенисер света је под кровом „Род Лејвер арене“ у Мелбурну славио са 6:0, 6:0, 6:3 за сат и 44 минута игре и по 14. пут у каријери обезбедио је место међу осам најбољих на првом Грен слем турниру у сезони.

Ноле ће се у уторак у борби за пласман у полуфинале састати са Тејлором Фрицом, који је у четири сета елиминисао прошлогодишњег финалисту Стефаноса Циципаса.

Тридесетседмогодишњи српски тенисер је у Мелбурну дошао до 58. Грен слем четвртфинала и на врху вечне листе изједначио се са Роџером Федерером. Дакле, још једно четвртфинале и још један рекорд ће бити ту.

Ђоковић је против годину дана млађег ривала уписао 14. узастопни тријумф на Аустралијан Опену који је досад освојио десет пута.

Ово је био пети међусобни дуел Србина и Француза и пети Нолетов тријумф.

Ђоковић је одиграо скоро без грешке, међутим, није ни Манарино, који игра тенис живота, био толико лош као што резултат показује. Имао је Француз у првом и другом сету брејк лопте, било је неколико маратонских гемова, сјајних размена… али као по правилу Србин је излазио као победник.

Манарино се „уписао“ тек у другом гему трећег сета после више од сат игре на одушевљење публике.

Никада се на Грен слему није догодило, од како се рачуна АТП листа, да један тенисер против играча из Топ 20 прва два сета добије са 6:0, 6:0.

Бранилац титуле је до данашњег дуела са Французом пет Грен слем мечева у каријери добио са три или мање изгубљених гемова. Два пута против Паола Лоренција и по једном против Робија Ђинеприја, Николаса Мауа и Карлоса Берлока.

У недељу се још састају Фриц – Циципас, Синер – Хачанов, Де Минор – Рубљов, а у понедељак Казо – Хуркач, Борхег – Медведев, Зверев – Нори и Кецмановић – Алкараз.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here