Гајдобранским шахистима сребро

Финале шаховског Купа Војводине

Извор: Недељне новине

На недавно одржаном финалном турниру Купа Шаховског савеза Војводине „Херцеговац“ из Гајдобре постигао је леп успех.


У конкуренцији 24 екипе тим иза Гајдобре је заузео одлично друго место. Циљну врпцу први су пресекли шахисти прволигаша „Југовић“ из Каћа који су у свом саставу имали чак четири представника са међународним титулама.

Са једним нерешеним мечом и четири победе Гајдобрани су сакупили 13 меч бодова и 15 поена, а Гајдобрани су са четири победе и једним поразом у свој конто уписали 12 меч бодова и чак 15,5 поена.

Исти број меч бодова, али и поен мање имала је трећепласирана екипа „Цар Урош“ из Јазка као и четвртопласирани тим „Хајдук“ из Бешке, који је сакупио само 11,5 поена. Сребрну медаљу за „Херцеговац“ обезбедили су Пајчин, Гагић, Алимпић, Ђурнић и Чича.

На такмичењу су још учествовали наши тимови, „Гимназијалац“ из Бачке Паланке и то са две екипе, као и „Бачка Паланка“. Прва екипа „Гимназијалца“ заузела је четрнаесто место, „Бачка Паланка“ је била деветнаеста, док је „Гимназијалац 2“ заузео последње место.

Играло се пет кола по швајцарском систему паровања са темпом игре од 90 минута по играчу за целу партију са додатком од тридесет секунди за сваки одиграни потез почевши од првог. Домаћин такмичења био је хотел „Путник“ у Новом Саду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here