Медаље и пехари за најуспешније младе стонотенисере

Минуле суботе у Бачкој Паланци је одржан 1. Меморијални турнир у стоном тенису „Богдан Капелан 2023.“

230

У бачкопаланачкој спортској хали „Тиквара“, одигран је Први меморијални турнир у стоном тенису „Богдан Капелан 2023.“ Такмичење је организовано за млађе узрасне категорије, а на њему је учествовало преко 60 играча из више од десет клубова. Први меморијални турнир у стоном тенису отворио је Богдан Капелан, унук покојног Богдана у чију част је ово такмичење и одржано. Играчи су били подељени у четири узрасне категорије, први и други, трећи и четврти, пети и шести, и седми и осми разреди у женској и  мушкој конкуренцији.

Након, изузетно занимљивих и борбених мечева, најуспешнинјим такмичарима у свим узрасним категоријама су додељене медаље, пехари, као и робне награде (спортска опрема).

Освајачи медаља, пехара и робних награда, први и други разреди девојчице, 1. Милица Радановић 2. Лана Јухас 3 – 4 Хелена Зец и Кјара Ђурчик. Први и други разреди дечаци, 1. Лазар Драгољевић 2. Богдан Опачић 3 – 4 Илија  Гаћеша и Адам Презбургер. Трећи и четврти разреди, девојчице, 1. Мирна Ђукић 2. Нина Љуљђуровић 3 – 4 Софија Чабрило и Нина Црнковић. Трећи и четврти разреди дечаци, 1. Лазар Шакота 2. Лазар Драгољевић 3 – 4 Димитрије Николић и Душан Ракић. Пети и шести разреди, девојчице, 1. Наталија Качавенда 2. Андреа Шулц 3 – 4 Лана Ковачевић и Јелена Аксентијевић. Пети и шести разреди дечаци, 1. Вања Михаиловић 2. Лазар Шакота 3 – 4 Андреј Томшик, Реља Радаковић. Седми и осми разреди девојчице, 1. Дуња Кртинић 2.  Јелена Аксентијевић 3 – 4 Сара Јарчевић, Андреа Трабак.  Седми и осми разреди дечаци, 1. Вања Михаиловић 2. Лука Гајић 3 – 4 место, Душан Тошић и Жарко Убовић.  

-Тирнир је у потпуности оправдао очекивања, пре свега нас који смо га организовали али и његових учесника. Окупио је солидан број такмичара, који су показали завидно знање, борбеност и жељу за победом. Од наредне године ово такмичење ће бити традиционално, али ћемо настојати да га одржино у септембру. Хвала свима онима који су подржали меморијал „Богдан Капелан“, пре свега хвала локалној самоуправи и Спортском савезу општине Бачка Паланка – изјавио је након одржаног меморијалног турнира Драган Капелан, један од његових организатора.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here