Сергеј Сердар се окитио сребром на 30. Светском првенству

Сергеј је члан бачкопаланачког КК "Кизами"

903

Минулог викенда, у Грчком граду Халкида одржано је 30. Светско првенство у Шотокан каратеу под покровитељством СКДУН светске карате организације. На првенству је учествовало 1500 такмичара из 28 земаља.


Члан репрезентације Србије био је и млади Сергеј Сердар из Карате клуба „Кизами“ који се окитио сребрном медаљом а уједно је и најтрофенији млађи кадет карате савеза. Он је наступио у четири категорије, до једног Ипона, до три Ипона, екипно за мини кадете и миx са кадеткињама из репрезентације.

Млади борац из КК „Кизами“ борбу у групи отпочео је са пуно самопоуздања победивши у првом кругу борца из Бугарске, у другом Румуна а Молдавца и Азербејџанца у треће и четвртом кругу, док га је у борби за златну медаљу зауставио други представник Молдавије минималном разликом 2:1. У екипним наступима Сергеј је оправдао очекивања селектора млађих узрасних категорија и донео важне поене својој екипи.

Управа клуба честита репрезентацији на освојеном 5. месту у генералном пласману а посебне честитке упућује младом Сергеју на оствареном успеху!

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here