Сјајни резултати Бачкопаланчана на маратону „Два језера“

Богдо Полић, Слободан Јовин, Лана Капелан ...

У суботу (21.10.), у Бачкој Паланци трчан је маратон „Два језера“ у организацији спортскох удружења „Трчи, трчи“. Трчало се на маратонској дистанци (42.195 метара), полумаратонској деоници од 21.097 метра, на 5 километара и нордијско ходање на 10 километара.


Подршку су организатори маратона „Два језера“ имали од локалне самоуправе и бачкопаланачких привредника.

– Учествовали су тркачи из Београда, Новог Сада, Пожаревца, Инђије, Сомбора, Оџака, Панчева, Крушевца, Ковачице. Сремске Митровице, а интернационални карактер су дали учесници из Вуковара и Задра, каже Владимир Булаић из Бачке Паланке, организатор трке и додаје: – Учествовало је и тридесетак тркача из Бачке Паланке. Издвојио бих друго место Богда Полића у полумаратону и треће место Слободана Јовина, такође у полумаратонској трци. С обзиром на године Богда Полића, друго место добија још више на значају, ако се зна да је победник полумаратона 25
година млађи од њега.

У маратонској трци је наступило око 45 такмичара, а победио је Драган Младеновић испред Васе Воркапића и трећепласираног Вељка Поповића, док је у женској конкуренцији прва кроз циљ прошла Сара Јовановић из Пожаревца, друга је била Наталија Гулин, а трећепласирана Сузана Шустер Радојевић.

У полумаратрону је победио Марко Миљковић из Крушевца испред Богда Полића и Слободана Јовина на трећем месту. Полумаратонску деоницу у женској конкуренцији најбрже је истрчала Лана Капелан из Бачке Паланке, испред Милене Вучковић и трећепласиране Теодоре Новаковић.

У трци на пет километара је први кроз циљ прошао Александар Думић, други је био Ненад Праштало, а трећи Милош Милић. Код жена је најбржа била Марија Павков, друго место Ања Шарац, а трећа је била Марија Цамић.

У нордијском ходању на деоници од 10 километара победио је Мирко Ердељи, испред Јована Јовановића и трећепласираног Зорана Илића. У женској конкуренцији је прво место освојила Светлана Чуле, испред Данијеле Радивојевић и Ангелине Затезало.

Трчало се од споменика посвећеном одбрани од поплава код Спортске хале „Тиквара“, асфалтним насипом уз реку Дунав, поред језера Багер и Тиквара и назад. Стаза је кружна, а старт и циљ су били на истом месту. Трка је посвећена обнови зеленила после јаког невремена које је средином јула погодило Бачку Паланку.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here