Успех каратисте Сергеја Сердара

На првом Европском школском првенству у каратеу

Фото: КК Кизами

У петак (02.06.) у Београду, одржано је прво Европско школско првенство у борилачким спортовима под покровитељством Савеза за школски спорт Србије и града Београда, а главни организатор била је Европска школска спортска Федерација.


Халу број 2 Београдског сајма красило је 2.500 каратиста из 7 земаља. На такмичењу су учествовали школарци из Србије, Републике Српске, Азербејџана, Украјине, Молдавије, Румуније и Црне Горе.

Из карате клуба „Кизами“ наступио је најбољи такмичар у дисциплини борбе Сердар Сергеј. Сердар је на овом великом спортском дефилеу поред матичног клуба представљао своју општину Бачка Паланка такође и своју школу ОШ „Вук Караџић“.

Сердар је у својој групи (мушке наде 2010. годиште) имао 16 противника, где су га победе у сва четири меча одвеле до финала и златне медеље.

„Сергеј је вредан, радан и посвећен каратеу што резултати сами говоре. Пре три недеље освојио је прво место на државном првенству у Јагодини, а златна медаља на Европском школском првенству само је потврдила његов вредан рад“, кажу из Карате клуба Кизами.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here