„Лавови БП“ гостују екипи „Славије“ у првом колу другог дела првенства

Суџум позива на опрез

Утакмицама дванаестог кола, наставља се првенство у Првој рукометној лиги Војводина, Лидер на табели, екипа „Лавови БП“ гостоваће у Новом Саду, где ће јој ривал бити домаћа екипа „Славије“. Биће то дуел тренутно првопласиране и једанаестопласиране екипе на табели. Гости су фаворити, али то пре свега треба да покажу на терену, јер Новосађани сигурно неће истрчати на терен са белом заставом.


– Ми смо последњу проверу пред старт другог дела сезоне, имали са екипом „Радничког 1958,“ из Шида. На паркету СХ „Тиквара“ победили смо Шиђане, резултатом 49:23 (25:12). Међутим, тај резултат никако не би смео да нас завара, јер то је ипак пријатељски сусрет. Тражићу од играча, да максимално ангажовање и борбено одиграју сусрет у Новом Саду, од првог до последњег судијског звиждука, јер би нас свако опуштање могло скупо коштати. Нема унапред освојених бодова – каже Драган Суџум, тренер „Лавова БП“.

Свестан је Суџум да је најтеже одиграти управо унапред добијене утакмице – а то је баш сусрет у Новом Саду Зато, позива на опрез.

– Само великом борбеношћу и жељом за победом, можемо до нових бодова. То морају знати сви наши играчи који истрче на терен. У противном, другачији однос и приступ утакмици, могли би нас скупо коштати – јасан је стратег Бачкопаланчана.

Суџум посебно истиче да опуштања у екипи не сме бити, а ни размишљања да ће бодови бити унапред уписани. Играчи морају тога бити свесни, јер свака грешка и кикс, могли би скупо коштати екипу у њеним настојањима да освоји титулу првака и пресели се у виши ранг.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here