Одржана такмичења у рукомету, футсалу и шаху

Из Савеза за школски спорт Општине Бачка Паланка

Извор: Недељне новине

Крајем марта одржана су општинска школска такмичења у рукомету за основне и средње школе које је организовао општински Савез за школски спорт.


Код девојчица је прво место освојила бачкопаланачка ОШ „Десанка Максимовић“ испред ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Вук Караџић“. Код дечака је тријумфовала ОШ „Свети Сава“, друга је била „Десанка Максимовић“, а треће место су поделили „Вук Караџић“ и „Алекса Шантић“ из Гајдобре.

У женској конкуренцији код средњих школа прво место су освојиле ученице ССШ „Др Радивој Увалић“ испред Гимназије „20. октобар“. Код мушкараца је победила ТШ „9. мај“ испред Гимназије и трећепласиране ССШ „Др Радивој Увалић“.

Утакмице у футсалу су се играле у „Тиквари“, 23. марта. Дечаци ОШ „Алекса Шантић“ из Гајдобре су били трећи, а девојчице ОШ „Браћа Новаков“ су се освајањем другог места у Новом Саду пласирала на међуокружно такмичење.

На такмичењу у шаху у Бачком Петровцу, нашу општину је представљало 40 такмичара појединачно и три екипе. Њих 12 је изборило пласман на републичко такмичење у Нишу. То су: Лена Дујовић („Браћа Новаков“), Милица Радановић и Теодор Роквић ( „Десанка Максимовић“), Милана Ковач („Вук Караџић“), Милица Тркуља („Жарко Зрењанин“), као и Соња Бељански, Марко Јарић, Тадеј Широка, Борис Брајић, Никола Кнежевић, Филип Сувара и Братислав Челик (ОШ „Свети Сава“).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here