Вратила се зима: У целој Србији пада снег

Временска прогноза

Фото: БАП ВЕСТИ

Синоћ је на Златибору јака киша прерасла у снежну мећаву а од јутрос снег пада у готово целој Србији, мећава је и на Копаонику, а у неким деловима Београда пало је и до 20 центиметара снега.


Најинтензивније падавине очекују се ујутру и пре подне – у нижим пределима југозападне, западне и централне Србије стварање снежног покривача висине од 10 до 30 цм, локално и више, а на планинама и до 50 цм новог снега уз стварање снежних наноса услед јаког северозападног ветра, објавио је РХМЗ.

У осталим крајевима мањи снежни покривач. Падавине ће после подне ослабити, али се потпуни престанак снега очекује тек у среду.

Како најављује РХМЗ у Београду ујутру и пре подне биће интензивније снежне падавине уз стварање снежног покривача укупне висине од 10 до 20 цм у граду, а на Авали, Космају и у шумадијском делу периферије и до 30 цм. После подне слабљење снега.

У Бачкој Паланци тренутно је 1 степен изнад нуле. Престанак падавина очекује се после подне. Максимална температура током дана биће 4 степена Целзијуса.

Снег ствара и потешкоће у саобраћају око 5 сати и 30 минута аутобус „Јањушевић превоза” који је из Крагујевца превозио раднике у Рачу слетео је са пута. Према првим информацијама лакше је повређено петнаестак путника.

На аутопуту Милош Велики на коловозу има снега висине један до три центиметра па је на снази ограничење брзине, а на аутопуту Београд – Ниш – Димитровград због магле и снега саобраћај је успорен посебно на беаљичком и мокролушком брду и на превоју „мечка“ код Ражња.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања на путничким терминалима, док камиони чекају на излаз из земље на Хоргошу и Келебији пет сати, на Батровцима четири сата, на Бездану и Шиду три сата, на Богојеву два сата, а на Градини, и Бачкој Паланци око сат времена.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here