Aktivnu fudbalsku karijeru okončao u 47. godini

Milorad Šarenac Minda nekadašnji fudbaler, a sada fudbalski radnik

604

Nekadašnji fudbaler, odnosno golman, Milorad Šarenac – Minda trenutno uči mlade čuvare mreža i uvodi ih u golmanske tajne.


Rođen je u Bačkom Novom Selu, a u Bačkoj Palanci je od 1998. godine.

– Tada sam kupio stan u Bačkoj Palanci pošto sam došao iz Pule u Istri gde sam radio 22 godine i trenirao pionire i veterane. Po dolasku u Bačku Palanku sam na “Partizanu” počeo da okupljam decu koja su volela najlepšu sporednu stvar na svetu.

– Trenirao sam volonterski u Karađorđevu, Bačkom Novom Selu, Neštinu. Trenirao sam i radnike “Majevice” i vodio ih u Pulu gde su pobedili radnike “Uljanika” sa 1:0, a i u Budvu na Radničku olimpijadu, priča Šarenac.

Ovaj fudbalski radnik je trenirao golmane u kadetima “Krila Krajine”, a nakon toga i u OFK “Starom gradu”.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Uz sve to organizujem druženje na “Partizanu” u vreme uskršnjih praznika uz pomoć nekoliko sponzora. Okupljao sam decu i na sportskim terenima kod ”Majevice”. Od poznatih imena iz Bačke Palanke koje sam trenirao izdvojio bih Tanasića, Kojića, Dejanu Bačko, Jelenu Erak, sestre Škorić i druge.

– Bilo je tu turnira i utakmica u Bačkoj Palanci, Novom Sadu, Baču i drugim opštinama. Dug je to period, od dvadeset godina, rekao bih uspešnih dve decenije rada, kaže Šarenac koji je karijeru aktivnog fudbalera prekinuo u 47. godini.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here