Издато упозорење за орканске ветрове у Србији: Упаљени метеоаларми

Наредних дана ветровито са честим падавинама

Републички хидрометеорлошки завод издао је рано јутрос упозорењење за подручје Србије на олујни и оркански југоисточни ветар за данашњи дан.


„Данас у кошавском подручју ветровито. Дуваће умерен и јак југоисточни ветар, на југу Баната и у доњем Подунављу са ударима олујне јачине, док се на југу Баната повремено очекују и оркански удари кошаве (>24 м/с).“

Скоро цела Србија је у жутом метеоаларму, док је за подручје Баната упаљен наранџасти метеоаларм, што значи да је време опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова.

Наредних дана ветровито са честим падавинама

У данима пред нама биће умерено до потпуно облачно са честом кишом, понегде и пљусковима са грмљавином, а локално и са условима за обилније падавине.

„У кошавском подручју дуваће умерен и јак југоисточни ветар, повремено са ударима олујне јачине. У понедељак 15. маја доћи ће до краткотрајног слабљења, а од уторка 16. маја до поновног појачања југоисточног ветра.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here