У Челареву креће Комисија за попис штете на приватним објектима

Око 120 радника је из других места стигло у Челарево и раде на отклањању штета и нормализацији снабдевања струјом и водом.

ЧЕЛАРЕВО – Два олујна невремена која су погодили општину Бачка Паланка у размаку од два дана нанела су огромну штету на приватним и јавним објектима, инсталацијама, усевима, воћнацима. Осим Бачке Паланке великим интензитетом оба невремена су погодила и Челарево. Штета је огромна. 


Нормализација снабдевања струјом и водом је и даље отежана, али у недељу (23.07.) у Челарево је пристигло око 120 радника као подршка коју је најавио председник Покрајинске владе, Игор Мировић. Они су током недеље (23.07.) радили како би улице учинили проходним, секли су порушена стабла и ослобађали високонапонску мрежу како би нормализовали снабдевање струјом. Приоритети су били санирање највећих оштећења на електро мрежи која су у делу улица Младена Стојановића и Пролетерске. Постављени су агрегати на бунарима и водоснабдевање је у Челареву је оспособљено. У улицама где има још бандера које су оборене, данас (24.07.) у току дана ће се мењати, па се очекује да би данас велики део Челарева могао добити струју.

Треба похвалити Челаревчане. Од раног јутра до мрака, домаћини су испред својих кућа дочекивали раднике који су пристизали из Новог Сада, Београда и осталих места и нудили освежење и храну.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ – Како сазнајемо јутрос је кренула формирана Комисија за процену штете по приватним објектима како би пописали појединачне штете, како би људи што пре добили материјал за сређивање својих објеката.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here