Насеља у Бачкој Паланци добијају струју и воду до краја дана

Изузумајући Челарево, где је ситуација изузетно сложена

Насеља у Бачкој Паланци погођена разорном орканском олујом, изузимајући Челарево, где је ситуација изузетно сложена, добијају струју и воду до краја дана. На седници Општинског штаба за ванредне ситуације, који је у сталном заседању, констатовано је да Обровац, Товаришево, Силбаш, Параге, Нештин, Визић, већи део Бачке Паланке, Гајдобре и Нове Гајдобре имају струју и да се очекује да је до краја добију Карађорђево и Младеново, али да је ситуација са снабдевањем струјом и даље изузетно сложена. Најтеже је Челареву, које је тешко погођено налетима оркана и 19. и 21. јула, где струје и воде нема већ пет дана. Радови на опоравку електроенергетске мреже у насељу су и даље у току, али је тешко рећи када ће бити успостављено редовно снабдевање струјом.

Председник општине Бачка Паланка и председник Штаба за ванредне ситуације Бранислав Шушница на седницу штаба дошао је са седнице Покрајинске владе, на којој је за санацију објеката јавне намене у Бачкој Паланци издвојено100 милиона динара. А Покрајински штаб за ванредне ситуације издвојио је још 50 милиона динара у материјалуза санацију шете од невремена на приватним кућама на целој територији општине.

Тешко је рећи колика је штета. Готово да нема објекта у Бачкој Паланци који није оштећен у ураганској олуји. Посебно је страшно што је изгубљен и један људски живот. Од понедељка ћемо кренути у пописивање оштећења на објектима. Ићи ћемо од куће до куће, тако да ћемо у наредним данима знати тачне размере штете које нам је нанело страшно, незапамћено невреме. Најтеже је у Челареву, које је оркан погодио оба дана, и 19. и 21. јула, и где већ пет дана нема ни струје ни воде. Захваљујући Покрајинској влади и председнику Игору Мировићу обезбеђени су агрегати како бисмо стабилизовали снабдевање струјом и водоснабдевање на територији општине. Настављамо да радимо. Ми смо ту због грађана, и сви запослени у општинској управи су на терену – рекао је Шушница.

Штаб је констатовао да локалне екипе електродистрибуцијезаједно са колегама из Новог Сада и радницима приватних предузећа из Бачке Паланке, непрекидно раде у свим насељима, како би се ситуација са струјом нормализовала. Из предострожности су искључени поједини потрошачи на ниском напону. Радови су у току, тако да се очекује да ће и они до краја дана добити струју.

Са седнице Штаба упућен је апел грађанима да имају разумевања за екипе на терену , као и да буду опрезни јер има доста каблова по земљи и у трави. Упућена је молба грађанима да не извлаче сами грање из жица, већ да то препусте стручним екипама.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here