Nekome je pun Mesec u Biku, a nekome je pun svega

Pomračenje Meseca nismo nikad gledali, možda je devedesetih i to "zračilo", kao i televizor u boji

3765

Na sve strane se govorilo o 19. novembru i pomračenju punog Meseca u Biku i da će biti „direktno suprotno od Sunca u Škorpiji na nebu“. Meni nije važno da li je Sunce u Škorpiji ili u Lavu, za mene je žuti krug sa kracima na nebu, kao na dečijem crtežu. Sija i daje život.


Astrolozima ovo nekako ide na ruku, jer su mnogi ljudi zabrinuti i pitaju se šta to konkretno znači za njihov horoskopski znak i „29. kuću u Marsu“. Kada čuju odgovor od astrologa, idu kod sveštenika, odatle kod psihologa i tako u krug svi zarađuju od pomračenja i punog Meseca.

Sećam se kad smo klinci bili, mama spustila roletne kad je bilo pomračenje Sunca, satima iz kuće nismo izlazili, da se „ne ozračimo“. Tata nam je spremio komade stakla tamno braon pivske flaše, lepo ih obradio i kaže „Možete kroz ovo gledati, ne oštećuje vid“. Jedva smo digli red roletne pa kroz prozor, kroz pivsko staklo kao gledali pomračenje Sunca. Pomračenje Meseca nismo nikad gledali, možda je devedesetih i to „zračilo“, kao i televizor u boji.

Ovo pomračenje Meseca, kažu stručnjaci, bilo je najduže u ovom veku i nije moglo da se vidi iz Srbije. Kod nas se pomračenje ne gleda, već se oseća i traje duže nego najduže pomračenje Meseca. Srbija je fenomen. Međutim, vele još desiće se neke ključne promene. Evo Austrija već uvela „lokdaun“ za sve građane, to će sigurno doneti velike promene i podele u društvu. Australija je slično najavila, sigurno će pod uticajem pomračenja Meseca u Biku, doneti ključnu odluku. Sada će „svetska elita“ ponovo da brani planetu Zemlju, da je zaštiti od klimatskih promena, koje je prouzrokovalo pomračenje Meseca, pa ćemo nositi maske da ne izdišemo „ce-o-2“.

Kriza kuca na vrata, kao Deda Mraz. Nekako dolaze u isto vreme. Za nove zemljotrese, poplave, topljenje leda, maglu, „kemtrejlse“ biće kriv pun Mesec, dok narodu ne bude pun svega, pa se dignu kuka i motika.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here