Нова Мис универзума је Арбони Габријел, Американка филипинског порекла

Прва пратиља је Аманда Дудамел из Венецуеле, а Андреина Мартинез из Доминиканске Републике изабрана је за другу пратиљу

Фото: Принтскрин (YouTube/Miss Universe)

На свечаној церемонији 71. избора Мис универзума, одржаној у Њу Орлеансу у Луизијани, круна је припала Арбони Габријел из САД. Прва пратиља је Аманда Дудамел из Венецуеле, а Андреина Мартинез из Доминиканске Републике изабрана је за другу пратиљу.


За круну су се тамичиле 84 жене из целог света. Однедавно су промењена нека од правила такмичења, а једно од њих је да на такмичење могу да се пријаве мајке и удате жене.

Коментаришући своју освојену титулу мис универзум, победница Арбони Габријел истакла је да се нада да ће организатори овог такмичења повећати старосну границу кандидата који се пријављују за такмичење.

„Имам 28 година, а то је старосна граница за пријаву на такмичење. Мој омиљени цитат је ‘ако не сада, када?’ Јер, као жена, верујем да нас године не дефинишу. Није сутра, није јуче – али је сада. Време је сада“, рекла је победница.

Арбони Габријел је рођена 1994. године у Хјустону. Бави се модним дизајном, ради као модел и инструкторка шивења. Своја знања стекла је на универзитету „North Texas“.

Има своју модну линију одрживе одеће, а 2021. године ушла је у историју као прва Американка која је освојила титулу Мис Тексаса.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here