Шта се у Србији највише „гуглало“ у 2022. години

Компанија Гугл објавила је своју традиционалну годишњу листу најпретраживанијих појмова

579

Компанија Гугл објавила је своју традиционалну годишњу листу најпретраживанијих појмова, нудећи јединствен увид у најзначајније моменте и трендове у Србији током 2022. године.


Извор: Н1

Један од најпопуларнијих тенисера данашњице, Новак Ђоковић, како је саопштено, нашао се на врху листе најтраженијих појмова у Србији, а такође је био најпретраживанија особа у категорији личности из области спорта. О интересовању за активности српског тенисера, како се истиче, говори и чињеница да је Новак најпретраживанији спортиста и на глобалној Гугл листи.

Актуелна глобална и локална дешавања, као што су ситуација у Украјини и избори у Србији, такође су привукли пажњу највећег броја људи и нашли се међу топ три најтраженија појма у Србији. Учешћа српских националних тимова на великим спортским догађајима су традиционално пропраћена великим интересовањем, па су се тако на листи најтраженијих појмова нашли и актуелно Светско првенство у фудбалу, као и Еуробаскет, додаје се у саопштењу.

Констракта је, како се истиче, дефинитивно име које је привукло огромну пажњу домаће и светске јавности, а феноменалан пласман представнице Србије на Евровизији ове године, донео јој је 5. место и на Гугл годишњој листи најтраженијих појмова у Србији.

Извор: Н1

На врху листе најпретраживанијих спортиста и спортисткиња нашли су се прослављени тенисер Новак Ђоковић, једина дама у овој категорији одбојкашка репрезентативка Тијана Бошковић и тениски ас Данил Медведев.

Извор: Н1

 

 

 

 

Грађани Србије су током 2022. године на Гугл претраживачу поред актуелних догађаја, познатих спортисткиња и спортиста, претраживали и актуелне телевизијске програме. ТВ остварења која су ове године привукла највише пажње телевизијске публике су домаћа серија „У клинчу“, стране серије „Stranger Things“ и „Euphoria“, домаћа остварења „Азбука нашег живота“ и „Убице мог оца“. Дугоочекивана серија „House of the Dragon“ била је у центру пажње и у Србији. Домаће серије које су се такође нашле на овој листи су и „Грех њене мајке“, „Блок 27“,„Државни службеник“ и „Коло среће“.

Традиционално, спортски догађаји изузетно интересују људе у Србији, па се тако очекивано на врху листе спортских догађаја налази Светско првенство у фудбалу које се тренутно одржава у Катару, додаје се у саопштењу. Како су Срби велики љубитељи фудбала и кошарке, не изненађује што је Еуробаскет био други, а фудбалска утакмица Србија-Бразил трећи најтраженији појам на листи спортских догађаја.

Извор: Н1

Листу најтраженијих филмова током 2022. године у Србији предводе домаће остварење „Златни дечко“, страни филмови „Don’t Look Up“ и „Through My Window“.

Извор: Н1

Најпретраживанији сајмови и фестивали ове године у Србији били су Beer Fest, Сајам књига, ЕXIT, Music week и Сајам аутомобила.

Извор: Н1

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here