Не можете да дешифрујете рукопис лекара, Гугл има решење

Изгледа да Гугл има решење.

Фото: Pixabay

Велики број лекара ужурбано пише рецепте, што пацијентима чини готово немогућим да схвате шта су написали. Тај проблем постоји већ деценијама и многе технолошке фирме покушавају да га реше са мало или без успеха. Изгледа да Гугл има решење.


Технолошки гигант објавио је на годишњој конференцији у Индији да сарађује са фармацеутима на истраживању начина за дешифровање рукописа лекара.

Функција, која је тренутно у фази истраживања и још није спремна да буде представљена јавности, омогућава корисницима да фотографишу рецепт или да га пренесу из библиотеке фотографија.

Када се слика обради, апликација открива и истиче лекове поменуте у белешци, показао је извршни директор Гугла Сундар Пичај.

„Ово ће деловати као помоћна технологија за дигитализацију руком писаних медицинских докумената повећањем броја људи, као што су фармацеути, али никаква одлука неће бити донета искључиво на основу резултата ове технологије“, наводи се у саопштењу компаније.

Гугл за Индију је годишњи догађај компаније на тржишту Јужне Азије, где приказује десетине нових производа у развоју.

Компанија је саопштила и да ради на јединственом моделу и за говор и за текст који ће покривати више од 100 индијских језика, како би се омогућило интернет путовање милиона појединаца на тржишту Јужне Азије.

Индија је кључно тржиште за Гугл, са преко пола милијарде корисника.

Међутим, ово је била једна од најтежих година за Гугл на тржишту Јужне Азије, јер га је индијски антимонополски регулатор двапут „ошамарио“ последњих месеци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here