Колико дуго млевено месо сме да буде замрзнуто

Млевено месо у фрижидеру може да стоји два до три дана, али колико може у замрзивачу?

Фото: Canva

Свеже купљено млевено месо може да стоји у фрижидеру дан, највише два, па би било најбоље да га замрзнете, уколико не планирате да га користите у том периоду. Међутим, ту се јавља друго питање – колико дуго може да стоји у замрзивачу?


Уобичајена врста млевеног меса је млевена говедина, али на сличан начин се припремају и многе друге врсте меса, укључујуц́и свињетину, телетину, јагњетину, козје месо и живину. Млевено месо се веома често користи, па је важно знати колико дуго можете да га држите замрзнуто.

Ако се топлотно обради и правилно складишти, млевено месо може да се замрзне два до три месеца и укус се нец́е толико променити.

Такође је важно како је месо упаковано. Ако је у оригиналном паковању, може да се чува до две недеље, а ако планирате да чувате дуже од тога, било би добро да паковање умотате у фолију или ставите у кесу за замрзивач.

Губитак влаге је један од главних разлога зашто млевено месо губи укус након дугог стајања, чак и ако је у замрзивачу, што значи да ни ту не може остати заувек.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here