Prirodne maske za lice koje rešavaju probleme sa bubuljicama

Žalfija, jabukovo sirće i jogurt u borbi protiv akni

Foto: Canva

Isprobajte prirodne maske protiv bubuljica. Jednostavne su, efikasne i zaista mnogo pomažu. Pred vama su recepti koji smanjuju akne sa lakoćom.


Recepta je mnogo, a razne biljke, kao i sastojci koje svakodnevno koristimo u kuhinji nam mogu pomoći da nam lice postane ponovo čisto i lepo.

Maska protiv bubuljica od žalfije

Delotvornosti žalfije su brojne, a jedna od njih jeste i rešavanje problema bubljica i akni. Ono što treba uraditi jeste da uzmete jednu filter kesicu čaja od žalfije ili jednu ravnu supenu kašiku sitno iseckane suve žalfije, uz 3 supene kašike ključale vode i papirnu maramicu.

Žalfiju prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Sadržaj dobro ocedite i tečnošću natopite maramicu. Stavite je na lice i ostavite dok se ne osuši. Lice nemojte posle ispirati vodom. Ponavljajte ovo svake večeri pred spavanje, a lice neka bude pre toga dobro očišćeno.

Jabukovo sirće

Ono može da obnovi PH vrednost naše kože; deluje antibakterijski, protivupalno i umirujuće. Sadrži voćne kiseline koje pozitivno deluju na kožu. Kada je lice u pitanju, koristi se protiv akni i bubuljica, i to u vidu tonika ili losiona.

Ako želite da ga koristite kao tonik, pomešajte jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta i 2 šoljice vode. Navlažite vatu ovim rastvorom i pređite preko čiste i suve kože – tako ćete je zategnuti. Nemojte ispirati.

Ako pak želite da ga koristite kao losion, ova opcija je dobra za čišćenje masne i problematične kože: uklanja višak sebuma i dobro deluje protiv akni i bubuljica.

* Prvo napravite test na manjem delu kože da vidite da li ste preosetljivi, jer sirće nekada može prouzrukovati iritaciju, osip i svrab, zbog sirćetne kiseline. Stavite malo sirćeta na vrat i ostavite 15 minuta. Ako nema reakcije, možete ga koristiti na licu.

Maska protiv bubuljica od brašna i jogurta

Brašno se u masku dodaje u svojstvo zgušnjivača zbog čega dobijamo lepu, kremastu masku za lice. Jogurt dodajemo zbog svojih antimikrobnih i probiotskih svojstava. Ovaj proizvod pravimo uz pomoć sledećih sastojaka:

  • Jogurt – ½- 1 čaša jogurta
  • Brašno – oko 15 grama
  • Maslinovo ulje – 1- 2 kafene kašičice
  • Med – jedna kašičica

Priprema: Sastojke stavite u posudu i lagano sjedinite. Kako bi ga lepo umutili bolje je staviti prvo brašno i dodavati jogurt malo po malo (uz lagano mešanje). Ako stavite sve odjednom mogu se napraviti grudvice i masa neće biti homogena. Masku stavite u debelom sloju. Ostavite da se prosuši i tek onda isperite mlakom vodom. Primenjujte je maksimalno jednom u nedelju dana.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here