Знате ли шта се дешава са телом ако седам дана не једете шећер?

Промене у организму су одмах видљиве

Фото: Pixabay

Доктори често причају о томе како је редовна конзумација шећера штетна за наше здравље.


Осим што доводи до зависности па не можете издржати нити један дан без чоколаде, превише шећера такође убрзава и процес старења.

Повећање телесне тежине, висок крвни притисак, дијабетес, масна јетра, повећане шансе за мождани удар – само су још неки од здравствених проблема повезаних с редовним уносом шећера.

Не само то, шећер такође може изазвати акне и пореметити текстуру ваше коже.

Али што се догађа с организмом ако „повучемо ручну“ и недељу дана не уносимо шећер (поготово онај рафинисани) у организам? С чиме се све сусрећемо ако желимо бити здравији?

Кожа се опоравља

Када одлучите престати јести шећер – ваше тело ће на самом почетку доживљавати одређене промене. Осећаћете се енергичније и полетније. У року од недељу дана након што престанете са шећером, приметићете и да вам се кожа чисти. Бубуљице и акне ће се смањити, ваша кожа ће постати глаткија и блистаћете изнутра.

Губитак тежине

Још једна велика предност која долази када престанете с уносом шећера је губитак тежине. Пржена храна и шећер су два главна кривца за дебљање. Ако потпуно избаците шећер, то ће вам помоћи да брже изгубите тежину до чак једног килограма за седам дана. Наравно, у комбинацији са здравом исхраном и неком врстом физичке активности.

Шта је одлична замена?

Шећер није ништа друго него празна калорија. Ако вам је тешко ослободити се тога, пређите на неке здравије алтернативе као што су мед или кокосов шећер. Све ове алтернативе имају скоро сличне калорије у поређењу са шећером, али носе бројне здравствене предности.

Ако желите прећи на нискокалоричне заслађиваче, одлучите се за стевију која је један од најздравијих природних заслађивача.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here