Dupliraju se kazne za pojedine saobraćajne prekršaje

500

Vožnja bez svetala kao i vožnja žutom trakom, ali i mnogi drugi prekršaji ubuduće će vas koštati mnogo više.

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi uskoro trebalo da nađu pred ministrima u Vladi, a zatim i pred poslanicima u Parlamentu, duplo će povećati određene kazne a među njima su i vožnja bez upaljenih svetala, kao i vožnja žutom trakom.

To, zapravo, znači da će se umesto sadašnjih 3.000, vožnja bez upaljenih svetala kažnjavati sa 6.000 dinara, s tim da će kazna ukoliko se plati u roku od osam dana iznositi 3.000 dinara.

Takođe, vožnja žutom trakom sada se kažnjava sa 5.000 a ako se plati u roku od osam dana – 2.500 dinara. Izmene i dopune Zakona predviđaju da kazna za ovo delo iznosi 10.000 dinara, a ukoliko se plati u roku od osam dana – 5.000 dinara.

Predsednik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da će izmenama ovog dokumenta biti povećane sve mandatne kazne.

„Izmenama ovog dokumenta, biće duplirane i sve ostale mandatne kazne – poput onih za nevezivanje pojasa, korišćenja mobilnog telefona, vožnje bez upaljenih svetala, vožnju žutom trakom“, kaže Okanović za Telegraf.

Dakle, na isti način biće duplirane i kazne za telefoniranje u toku vožnje, ali i vožnja bez sigurnosnog pojasa. Kazna za nepoštovanje ovih saobraćajnih propisa trenutno iznosi 5.000 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here