Elektrovojvodina: Reklamacije za decembarske račune neosnovane

1401

BAČKA PALANKA: Direktor pogona „Elektrovojvodine“ na području Bačke Palanke Đoka Živkov saopštio je da je na ovom terenu bilo 126 reklamacija za decembarsku potrošnju struje, ali da nijedna nije bila osnovana.

– U sferi domaćinstava je 25.419 kupaca, a svakog meseca ima i reklamacija – objašnjava Živkov. – Oni koji imaju primedbe na visinu računa, dolaze da se informišu i provere njegovu valjanost. Kada su u pitanju računi za decembar 2016. nismo imali povećan broj reklamacija u odnosu na isti period 2015. godine. Za svaku reklamaciju šaljemo kontrolore na teren, a oni proveravaju merno mesto i prave izveštaje. U kategoriji poslovnih računa, za firme, imamo 2.515 klijenata. Kod njih smo za decembar imali samo pet reklamacija, i one su sve bile neosnovane.

Direktor Živkov napominje da i u letnjim mesecima ima reklamacija. Zbog rada klima uređaja računi znaju da budu znatno uvećani. Dešava se, na primer, da u letnjim mesecima potrošnja struje u nekim domaćinstvima bude veća nego zimi. U slučaju da reklamacija bude osnovana vrši se sravnjivanje računa i korisnici na taj način bivaju obeštećeni. -Kada utvrdimo da je neispravno merno mesto, što se dešava, menjamo brojilo – nastavlja Živkov. – Za sve što radimo, prave se izveštaji, pa nema prostora da se napravi sistemska greška. Može da se napravi individualna greška koju mi ispravljamo, ali kada je reč o decembarskim računima, nije bilo osnovanih reklamacija.

Izvor: Dnevnik

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here