Porodica Adamović sa desetoro dece dobija dom

2
9862

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, organizovao je donatorsku večeru kako bi se prikupila sredstva za adekvatno stambeno zbrinjavanje ovdašnje porodice Adamović, koja ima desetoro dece.


Majka Milijana (38) i otac Srđan (38), inače doktori stomatologije, nedavno su dobili deseto dete, a žive kao podstanari u stanu od 55 kvadrata. Srđan je poreklom iz Subotice, a Milijana iz Bačke Palanke. Pre nekoliko godina, a zbog posla, došli su u Milijaninu Palanku gde sada rade i žive u iznajmljenom i neadkvatnom stanu za dvanestočlanu porodicu.

„Na radost svih Bačkopalančana porodica Adamović je dobila deseto dete, a u današnjem vremenu, kada u Srbiji vlada bela kuga, to je velika stvar i primer da se može, doduše uz velika odricanja imati brojnija porodica nego što je sada prosečna porodica u Srbiji“, rekao je Šušnica. Kako kaže, odlučeno je lokalna samouprava pomogne ovoj porodici tako što će obezbediti plac.

„Videćemo da pomognemo i u novcu kako bi Adamovići počeli da grade adekvatan krov nad glavom, odnosno porodičnu kuću. Na donatorskoj većeri bili su i privrednici iz Bačke Palanke i okoline, pa će deo posla će biti uradažen i sredstvima koja oni budu donirali“, dodao je Šušnica.

Adamovići imaju sedam sinova i tri ćerke. Majka Milijana kaže da ima dosta obaveza, ali da je važno da dan dobro počne, da se deca koja su dospela za školu isprate. Otac Srđan kaže da su još relativno mladi i da nije isključena mogućnost da imaju još dece. Jedan od dečaka, kaže da je peti po redu, pa bi želeo još braće i sestara, ako Bog da.

Kako Milijana priča, ona i suprug su iz porodica sa više dece, a da je sve nekako lakše posle petog deteta, svi se organizuju i pomažu. Milijana i Srđan Adamović imaju: Dimitrija, Jovanu, Lazara, Anu, Nedeljka, Nikolu, Đurđiju, Jovana i Savu, a od nedavno imaju i deseto dete. Dovoljno je zamisliti samo deset rođendana, deset roditeljskih sastanaka, ekskurzija, dvanaest doručaka, ručkova, užina i večera…pa uz sve čestitke ovoj porodici poželeti svako dobro.

2 KOMENTARA

  1. Ima i drugih porodica kojima je pomoc neophodnija , Srdjan ima stan od 70 m2 u subotici koji izdaje, njegovi roditelji kucu na Palicu od 130m2, njeni roditelji spratnu kucu u Palanci ! to ce sve svakako ostati njima .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here