Franković oborio državni rekord

Otvoreno prvenstvo Balkana u benč presu.

756

U sportskoj hali „Tikvara“ održano je prvo Otvoreno prvenstvo Balkana u benč presu, a ujedno je to bilo i državno takmičenje uz tehničku organizaciju Pauer lifting kluba „Majevica“.


BAČKA PALANKA: I na ovim nadmetanjima su dizači tegova „Majevice“ bili veoma zapaženi sa sedam osvojenih medalja. Naime, Darko Ognjenović je u juniorskoj kategoriji do 74 kilograma osvojio zlatno odličje sa podignutih 130 kg iz benča, a Bojan Pavlov je u juniorskoj kategoriji do 83 kilograma postao prvak Balkana i Srbije.

Ognjen Karanović se takmičio u dve konkurencije, kod juniora je u kategoriji do 92 kilograma bio prvi, a u istoj težinskoj kategoriji je zauzeo treće mesto kod seniora. Ipak, najveći uspeh je postigao Davor Franković koji je u seniorskoj kategoriji do 105 kilograma osvojio zlatno odličje, a sa podignutih 217,5 kilograma iz benča je oborio rekord Srbije. Franković je tim rezultatom bio i najjači i najuspešniji takmičar na prvenstvu Balkana i Srbije.

Mirko Belaćević je u seniorskoj kategoriji preko 120 kilograma bio srebrni sa podignutih 230 kilograma, a Nikola Ilić je u istoj kategoriji bio treći.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here