Sportska olimpijada predškolaca

U subotu u SRC "Tikvara"

1177

Četrnaestog aprila u velikoj sali sportske hale „Tikvara“, sa početkom u 9.00 sati, biće održana 2. sportska olimpijada predškolaca Južnobačkog okruga.


Na svojevrsnoj smotri sportskih dostignuća dece predškolskog uzrasta, uzeće učešće 130 devojčica i dečaka iz Beočina, Temerina, Bača, Vrbasa, Bečeja, Bačkog Petrovca, Titela i Bačke Palanke. Pre početka takmičenja, Olimpijada će biti na svečan način otvorena.

– Na Olimpijadi, deca će biti u prilici da se takmiče u spretnosti i okretnosti – kaže dr Goran Šatara, direktor PU „Mladost“. – Članovi jedanaest sportskih klubova iz Bačke Palanke, nastojaće da deci približe sportove kojima se bave. Kao i na ostalim olimpijadama i na ovoj, njenim najboljim učesnicima će biti dodeljene medalje. Očekujemo da će na tribinama sportske hale, biti prisutno nekoliko stotina gledalaca, među kojima će uglavnom biti mame, tate, bake i deke učesnika programa.

Koristim ovu priliku da pozovem građane Bačke Palanke, da nam se pridruže i prate zanimljiv program koji će izvesti mališani iz naše, ali i drugih ustanova.

Za decu koja dođu da posmatraju olimpijadu, pripremili smo poklone u vidu balona i sokića. Moram da napomenem, da će učešće u programu uzeti i devojčice i dečaci iz jedinog privatnog bačkopalanačkog dečjeg vrtića „Različak“.

Doktor Goran Šatara ističe da će kao i na drugim manifestacijama poput ove, u salu biti uneta olimpijska baklja, predviđeno je i intoniranje himne, kao i svečano otvaranje olimpijade. Mnogo truda uložili su i ulažu, zaposleni u PU „Mladost“, kako bi ova pre svega sportska priredba bila uspešna i kako bi deca i svi oni koji 14. aprila dođu u SH „Tikvara“ srećni i zadovoljni otišli svojim kućama.

Zaposleni u PU „Mladost“ ističu da im je želja da ova manifestacija, jednog dana preraste okvire Južnobačkog okruga, i preraste u Olimpijadu  predškolaca Vojvodine.

Dva priznanja za PU „Mladost“

Na Međunarodnom sajmu obrazovanja koji je tokom proteklog meseca održan u Novom Sadu, Predškolskoj ustanovi „Mladost“ dodeljena je zlatna medalja za kvalitet rada. Nagradu je u ime zaposlenih primio dr Goran Šatara, direktor bačkopalanačke predškolske utanove.

Zanimljivo je da je PU „Mladost“ istu ovu nagradu osvojila i protekle 2017. godine. Kako je prvo mesto najčešće teško osvojiti, a još ga teže sačuvati, radnicima zaposlenim u PU „Mladost“ pripadaju zaista sve pohvale.

Krajem proteklog meseca, tačnije 29. marta Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, obavilo je kontrolu kvaliteta rada svih vaspitno – obrazovnih ustanova. Nakon kontrole koja se inače vrši jednom u pet godina, rad PU „Mladost“ ocenjen je najvišom mogućom ocenom.

– Do ova dva prizanja stigli smo zahvaljujući predanom radu svih zaposlenih u našoj ustanovi. Moram i ovom prilikom da istaknem, da je zadovoljstvo biti na čelu jedne ovakve ustanove, gde zaposleni svoj posao obavljaju veoma odgovorno, disciplinovano i krajnje profesionalno. Ovo je svakako priznanje za vaspitačice, kao i sve one koji ovde rade na čelu sa mnom, koji se nalazim na funkciji direktora – naglašava mr Goran Šatara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here