Rešavaju problem deponije smeća

Mesna zajednica Čelarevo

Savet Mesne zajednice Čelarevo nastoji da u skladu sa propisima i zakonskim aktima, obezbedi normalno funkcionisanje svih službi značajnih za život i rad žitelja ovog mesta.


– S obzirom, da je odlukama Skupštine opštine Bačka Palanka, smanjen broj nadležnosti mesnih zajednica, naš Savet Mesne zajednice delovao je u prethodnom periodu u okviru svojih nadležnosti – kaže dr Goran Stupar, predsednik Saveta MZ Čelarevo.

– Sugestije i kritike građana, koje smo dobijali i još uvek dobijamo, pokušavamo da zajedno sa nadležnim organima lokalne samouprave rešimo. Najveći broj primedbi odnosi se na rešavanje komunalnih problema, od kojih je jedan deo rešen, dok su drugi i dalje prisutni. Uspeli smo da sa predstavnicima JKP „Komunalprojekt“ rešimo problem održavanja groblja.

[wonderplugin_slider id=13]

 

Jedan od problema koji je još uvek prisutan, je problem deponije smeća. – Savet je veći deo svojih aktivnosti usmerio na iznalaženje rešenja problema deponije smeća, obraćajući se pri tom nadležnim organima. Dobili smo obećanje od čelnika Opštine Bačka Palanka, da će ovaj problem biti rešen. Naime, obećano nam je da će biti postavljena rampa na sadašnju deponiju smeća, a biće angažovan i komunalni radnik, koji će kontrolisati ulaz i izlaz na deponiju smeća. Ovo tim pre što pojedini privredni subjekti, deponuju svoj otpad protivno svim normativima i propisima – jasan je dr Stupar.

Savet MZ je deo svojih aktivnosti usmerio na promociju kulture u ovom mestu. U saradnju sa čelarevskim udruženjima i udruženjima iz bačkopalanačke opštine organizovan je veći broj kulturnih dešavanja. U Kulturnom centru Čelarevo organizuje se predstave za najmlađe, zatim rok – koncerti, koncerti kulturno – umetničkih društava, književne večeri…

Savet MZ je prostorije kulturnog centra Čelarevo, stavio na raspolaganje raznim udruženjima, udruženju književnika, kulturno – umetničkom društvu, udruženju ČIB ekspo, udruženju žena, udruženju pčelara, a Gerontološki centar Bačka Palanka je iznajmio deo kulturnog centra za potrebe geronto – domaćica. Svi oni su pod istim krovom, a urađen je i kućni red – ranije ga nije bilo. Angažovano je i odgovorno lice, koje se brine o kućnom redu i održavanju higijene. Pored toga pravno je regulisano korišćenje velike sale Kulturnog centra, a svaki njegov eventualni korisnik potpisuje ugovor sa MZ. Po tom ugovoru korisnik se između ostalog obavezuje da prostoriju uzima u onakvom stanju, u kavom će je i vratiti.

Savet MZ Čelerevo, ove godine je konkurisao kod Fondacije „Carlsberg Dunđerski“ sa projektima za rekonstrukciju fasade zgrade MZ Čelarevo i projektom za uređenje plaže na Dunavu. Ukoliko sredstva budu odobrena, pristupiće se realizaciji projekata.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here