Mirović s Repčekovom o jačanju veza Vojvodine i Slovačke

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se s ambasadorkom Slovačke Republike Dagmar Repčekovom

816

NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se s ambasadorkom Slovačke Republike Dagmar Repčekovom, s kojom je razgovarao o saradnji razvojnih agencija iz Slovačke Republike s institucijama AP Vojvodine.


Na sastanku je ocenjeno da postoji potencijal za jačanje ekonomskih veza, sa akcentom na oblasti poljoprivrede, dualnog obrazovanja, inovacija i zaštiti životne sredine.

Istaknuto je da je važno podsticati saradnju razvojnih agencija, privrednika i investitora u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

Mirović je podsetio na rekonstrukciju važnih objekata u Bačkom Petrovcu, opštini u kojoj živi veliki broj pripadnika slovačke nacionalne manjine, te da je za važne infrastrukturne projekte Pokrajina u proteklih godinu i po dana izdvojila preko 200 miliona dinara.

dagmar repcekovaAmbasadorka Repčekova najavila je dolazak predsednika Narodne Skupšptine Slovačke Republike Andreja Danka u zvaničnu posetu Republici Srbiji i izrazila zadovoljstvo otvorenošću i spremnošću za saradnju s Pokrajinskom vladom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here