Конституисан покрајински парламент

Посланици "Србије против насиља" нису присуствовали седници

327
Фото: 021.rs

Скупштина Војводине на данашњој седици потврдила је мандате свих 120 посланика чиме је конституисан нови сазив покрајинског парламента. Конститутивном седницом председавао је најстарији посланик Мирослав Шпановић.


У новом сазиву највише мандата – 66 има листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, „Србија против насиља“ 30, Савез војвођанских Мађара девет посланика, Социјалистичка партија Србије и коалиција Нове Демократске странке Србије по седам мандата и Руска странка један.

Посланици „Србије против насиља“ нису присуствовали седници и били су у посланичком клубу, а четири посланика са те листе, из Демократске странке и странке Заједно, нису ни дошли. Посланици листе НАДА-Нови ДШ-ПОКС присуствовали су седници, али нису желели да учествују у раду.

Председник и потпредседник Скупштине Војводине биће, како је речено, изабрани наредних дана, у законском року, а о наставку конститутивне седнице посланици ће бити обавештени.

Дамир Зобенац, са листе „Војводина не сме да стане“ рекао је да је ово први пут у историји да опозиција није желела да присуствује консултацијама при формирању скупштине.

„Са задовољством можемо да кажемо да смо начинили први корак, односно потврдили мандате. Сада улазимо у преговоре са нашим досадашњим коалиционим партнерима, пре свега са Савезом војвођанских Мађара и Социјалистичком партијом Србије, а могуће и са још неким посланичким групама које су прешле цензус“, рекао је Зобенац.

Представници опозиције су на почетку саопштили да неће присуствовати преговорима већ да су ту да потврде мандате. Према речима доктора Бранислава Ристивојевића из „Наде за Војводину“, опозиција чека развој догађаја на државном нивоу.

„Наша група неће учествовати у раду, равнаћемо се спрам догађаја у нашој земљи. Нисмо ми ти који су сада на потезу, верификоваћемо само мандате данас“, рекао је Ристивојевић.

 

1 коментар

  1. Za građane naše opštine bilo bi interesantno da saznaju ko su predstavnici Opštine Bačka Palanka u novom sazivu pokrajinskog parlamenta. To su i ranijim sazivima, po pravilu, bili najviđeniji, najstručniji, i, dakako, najumniji naši izdanci…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here