Karađorđevo i Bagremara čekaju izletnike

1
1672

BAČKA PALANKA: Po tradiciji žitelji i gosti bačkopalanačke opštine i ove godine Prvomajski uranak organizovano će obeležiti na dve lokacije – u Karađorđevu udaljenom od varoši desetak kilometara i u Bagremari, šumi na rubu grada, u kojoj je odmaralište Crvenog krsta.

Prvomajski uranak u Karađorđevu, a u sastavu je Vojne ustanove „Morović“, organizuju Ministarstvo odbrane, Turistička organizacija i Konjički klub „Karađorđevo“, a pod pokroviteljstvom Opštine Bačka Palanka. Predviđen je bogat sportski u kulturno – umetnički program na hipodromu „Mladost“ u Karađorđevu. Za one koji se opredele da praznuju u Bagremari, lokalna samouprava obezbedila je besplatan ćumur za roštiljanje, a tamo već postoje zidani roštilji, klupe i stolovi.

Radnici JKP „Komunalprojekt“ iz Bačke Palanke pokosili su velike zelene površine u Karađorđevu i Bagremari, obavljeno je i tretiranje krpelja i komaraca, a JP „Standard“ asfaltiralo je deo lokalnih saobraćajnica u Karađorđevu, pa i onu pored nekada čuvenog restorana. Baš taj restoran posebnog je interesantan brojnim Palančanima i turistima koji posećuju ovo mesto zbog poznate ergele, ali i zbog predsedničke rezidencije koja je u blizini i koja je posebno postala čuvena u vreme vladavine Josipa Broza, koji je ovde primao brojne svetske političke lidere i krunisane glave. Restoran treba da otvori VU „Morović“ i pretpostavlja se da će ponovo biti dostupan za brojne goste koji su se zaželeli lovačkih specijaliteta, jer je u blizini i poznato lovište. Restoran je bio zatvoren skoro četvrt veka, a sada će biti jedini takav ugostiteljski objekat u okolini.

The specified slider is trashed.

 

Palančani za 1. maj koriste i da izađu u priobalje Dunava, pored zalivnog jezera Tikvara, a meštani okolnih sela roštiljaju, vrte ražnjeve i kotliće na obalama brojnih kanala kojih ima dosta u ataru ove opštine.

1 KOMENTAR

  1. Molim Vas nemojte ljude dovoditi u zabludu u vezi restorana u Karadjordjevu. Restoran ne radi , nalazi se u vrlo losem stanju i to je velika sramota samo vise ne znam cija. Potrebna mu je hitna restauracija jer mislim da ce se srusiti ako se sto pre ne krene sa renoviranjem. Velika steta za samo mesto, opstinu i okolinu jer je nekad bio idealno mesto za svadbe rodjendane ekskurzije, izlaske… Mi zitelji Karadjordjeva se i dalje nadamo da ce neko imati sluha za ovakvo zdanje i vratiti mu stari sjaj. Znaci restoran jos uvek nije u funkciji ali svakako DOBRO DOSLI U KARADJORDJEVO.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here