U Gajdobri svečano obeležen Dan škole „Aleksa Šantić“ (FOTO)

0
911

GAJDOBRA: U ponedeljak, 28. maja, u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ iz Gajdobre svečano je obeležen Dan škole.

Program je počeo školskom himnom koju je otpevao hor škole koji vodi nastavnica muzičke kulture i solfeđa Snežana Žujić.

 

U nastavku programa održana je promocija Monografije „Više od škole“ čiji je autor profesor Radivoje Pudar. Sećanje na preminulog profesora i autora oživeli su gosti koji su govorili o Monografiji dr Jovo Radoš, Mira Grk i Dragan Bozalo. Ova divna knjiga se našla u rukama kako Gajdobrana, tako i velikog broja Palančana, ali i onih koje su životni putevi odveli daleko od rodnog kraja. Interesovanje za ovu knjigu ne jenjava (ali, nažalost drugo izdanje se ne može štampati jer je problem nedostatak novčanih sredstava).

Promocija Monografije „Više od škole“ (s leva na desno: Dragan Bozalo, Mira Grk, dr Jovo Radoš); Foto: Nikola Janičić

U ostatku programa učešće su uzeli i mali (ali samo po godinama mali) recitatori koji su školu predstavljali na Pokrajinskoj smotri recitatora u Sečnju.

Recitatori OŠ „Aleksa Šantić“ (Foto: Nikola Janičić)

Hor OŠ „Aleksa Šantić“ je oduševio sve prisutne. Numere „Iznad duge“ (iz „Čarobnjaka iz Oza“), „Đango“ od Furea, „Srpkinja“ Isidora Bajića i „Tropar Svetom Vasiliju Ostroškom“ (zapis iz Manastira Ostrog) samo su deo velikog repertoara hora škole.

Hor OŠ „Aleksa Šantić“ (Foto: Nikola Janičić)

Podeljene su pohvalnice uspešnim učenicima i njihovim mentorima za postignute uspehe na takmičenjima, ali i zahvalnice sponzorima i prijateljima škole.

U organizaciji programa povodom Dana škole učestvovale su Snežana Žujić (nastavnica muzičke kulture), Orjana Teklić-Pecelj (nastavnik razredne nastave) i Nataša Šunjka (nastavnica srpskog jezika).

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here