U opštini Bačka Palanka kontrolišu kvadrate zbog poreza na imovinu

0
1529
Foto: Dnevnik

BAČKA PALANKA: Na području opštine Bačka Palanka 12 popisivača šest meseci će evidentirati objekte koji su predmet oporezivanja porezom na imovinu, a za koje nisu podnete poreske prijave u skladu sa Zakonom.


„Cilj ovog projekta je evidentiranje objekata koji su predmet oporezivanja, a za koje nisu podnete poreske prijave“, rekao je, između ostalog, Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka.

„Svi popisivači koji su angažovani nalaze se na listi Nacionalne službe za zapošljavanje.“

 

Projekat se organizuje kroz saradnju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansija i Stalne konferencije gradova i opština, a Opština Bačka Palanka je jedna od 45 opština u Srbiji koje su njime obuhvaćene. Popisivači će obilaziti kuće i stanove i proveravati da li se stanje na terenu slaže sa brojem kvadrata u podnetoj poreskoj prijavi.

„Procena je da 15-20 odsto fizičkih lica u opštini na plaća porez na imovinu, ili su u prijavama navedene nerealne površine. Planiramo oko 3.500 novih poreskih obveznika po osnovu poreza na imovinu, a tako ostvaren veći prihod biće usmeren na ulaganju u bolje puteve, opremljenije škole, vrtiće, sportska igrališta…“, istakao je Šušnica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here