Besplatan prevoz đaka u Baču i vikendom

741

BAČ: Opština Bač godišnje izdvaja bezmalo 18 miliona dinara godišnje za stipendiranje studentata, srednjoškolaca i njihov besplatan prevoz.

U ovoj školskoj godini Opština Bač finansira 351 srednjoškolca, koji, dok traje nastava, imaju mesečno po 4.000 dinara ukoliko su odlični i po 3.000 dinara ukoliko im je prosek niži od petice.

– Izuzetak su đaci koji pohađaju Srednju poljoprivrednu školu – kaže Nataša Budić iz Opštinske uprave Bača. – Ukoliko su odlični dobijaju po 6.000 dinara, a ostali učenici te škole dobijaju po 5.000 dinara.

Lokalna samouprava, ističe Nataša Budić vodi računa i o studentima bez obzira na to koji fakultet studiraju, ne gledajući pri tome ni da li su na budžetu ili pak studije plaćaju iz svog džepa.

– Oni koji ostvare prosek iznad devet, mesečno dobijaju, dok traje nastava po 5.000 dinara, ostali po 4.000 dinara – ističe Nataša Budić

Posebno naglašava da je opština izdašna u pogledu prevoza pa đacima srednjoškolcima plaća autobuski prevoz za odlazak do Odžaka i Bačke Palanke i ukoliko su učenici iz opštinskih mesta, prevoz do Bača.

– Đaci imaju obezbeđen prevoz i u autobus ulaze potpuno besplatno. Tu vrstu materijalne potpore đaci ali i studenti imaju i tokom vikenda kada idu kući i vraćaju se nazad u školu ili fakultet, većinom u Novi Sad i Sombor. Tako vikendom po dva autobusa u oba smera idu ka Novom Sadu i jedan za Sombor – objašnjava Nataša Budić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here