Општина Бач тражи извињење и најављује тужбу због навода о Шербеџијином концерту

Уместо пред пуном салом, пред пуним парком, певао је Шербеџија

10768
Фото: Мирослав Николић

Концерт глумца и певача Радета Шербеџије, који је у среду увече требало да се одржи у Великој сали биоскопа Бач, отказан је тик пред почетак, па је Раде Шербеџија певао у парку. Из Општине Бач траже извињење и најављују тужбу против организатора концерта, а да се сами нису извинили госту свога места – Шербеџији, преноси N1.


Уместо пред пуном салом, пред пуним парком, певао је Шербеџија. „Јао онима који затварају врата уметности“, поручио је Шербеџија из парка.

А врата Велике сале у среду увече су се затворила, тврди организатор, због политике.

Шербеџијин концерт у Бачу на отвореном: “Јао онима који затварају врата уметности”

„Сала Народне библиотеке Вук Караџић у Бачу, коју смо уредно платили и закупили нам је напрасно отказана и забрањен нам је приступ и холу и сали од стране полиције, а све како смо разумели на директиву и инструкцију такозваног координатора СНС за општину Бач“, рекао је организатор концерта Здравко Вулин.

„Идемо дјечки, може? Барбара, то је она, сјећате се, револуционарна пјесма због које треба власт да се боји хахаха..“, почео је Шербеџија концерт.

Боји ли се власт песме, Шербеџије или само не пропушта прилику за још један обрачун са опозцијом?

Таблоид „Курир“ пише да је Здравко Вулин, локални опозициони политичар из општине Бач, узнемирио јавност информацијом да је Општина Бач отказала концерт Радета Шербеџије, који је, наводно, плаћен и за који је продато 400 карата.

У саопштењу општине, које су режимски таблоиди пренели у целости, наводи се, даље, да је Вулин Народну библиотеку контактирао као политичка партија, не као продуцент и да му је речено да се сала реконструише.

Вулин у Данасу одговара: „глупост је немерљива“.

„Бач је слободан град и не може да се деси да било ко, било када забрањује било коме да пева“, истиче.

Општина тражи извињење за клевету и најављује тужбу.

Нико из општине се, предочава Шербеџијин ПР, у духу ружних обичаја политичара ових простора, није извинио Шербеџији.

„Ми ћемо одржати мали концерт ту, колико издржите. Ја могу издржат’ хладноћу, ја сам Личанин“, насмејао је Раде публику.

Издржао је и одржао без оклевања, како каже, најбољи концерт у животу. На њега је уместо 400 људи, колико је сала могла да прими, дошло 1.000 њих из Бача и околине.

„Наш вијек ће проћи, отвориће се архиви /Све што је било скривено од нас/ Све што у повијести од лажи живи/ Показаће свијету и славу и ужас“, слушали су окупљени.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here