Izložba slika „Slikarska duša istoka“

U Galeriji Kulturnog centra u ponedeljak 25. marta od 19.00 časova biće otvorena izložba „Slikarska duša istoka“ iz privatne kolekcije porodice Vukadinović iz Stanišića.


„Ja, Đorđe Vukadinović, iz Stanišića, osnivač sam LIKOVNOG SIMPOZIJUMA „VUKADINOVIĆ“, koji je nastao 2013. godine. Danas je to udruženje SRU “Vukadinović“. U proteklom periodu održano je devet saziva. Tri saziva su održana u Crnoj Gori, a šest u Republici Srbiji. Na simpozijumima je učestvovalo više od stotinu umetnika iz Republike Srbije, BiH, Crne Gore, Ruske Federacije, Republike Belorusije, Slovačke, Mađarske, Uzbekistana, Jermenije, Ukrajine, Makedonije, Nemačke i Turske.

[wonderplugin_slider id=95]

 

Aktuelni projekat „Slikarska duša Istoka“ obuhvata umetnike iz 20 zemalja. Ovaj moj projekat ima cilj da velika imena svetskog slikarstva dođu i vide našu prelepu Srbiju i da je posle promovišu u svojim državama. Nadam se da će ovaj izuzetno veliki međunarodni projekat prezentovati našu zemlju kao kulturnu prestonicu regiona. Želim da omogućim našim ljudima da vide vrhunska umetnička dela u svojim sredinama“.

Osnivač i predsednik SRU „Vukadinović“ Đorđe Vukadinović.

Izložba će moći da se pogleda u Galeriji Kulturnog centra naredne tri nedelje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here